Николай Джунов живее втори живот – след 78 дни в

...
Николай Джунов живее втори живот – след 78 дни в
Коментари Харесай

Пациент на „Уни Хоспитал“ се възстанови след COVID-19 и 78 д...

Николай Джунов живее втори живот – след 78 дни в Реанимацията ни и 50 дни на апаратна вентилация, изясни доктор Тодор Бургуджиев, шеф на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване (ОАИЛ) в МБАЛ „ Уни Хоспитал “. Изключително съм признателен на целия екип на ОАИЛ, показа от своя страна господин Джунов, наблягайки, че лекари, сестри и санитари са създали и невъзможното да се възвърне.

Николай Джунов е признат в „ Уни Хоспитал “ на 14 ноември 2020 година с потвърдена зараза от новия ковид в КОВИД-сектора на лечебното заведение към Отделението по вътрешни заболявания. Три дни по-късно е преведен в ОАИЛ, където следват месеци непрекъсната битка за живота му. Пациентът ни мина през пъкъла, положението му беше в действителност трагично – мина през няколко септични положения, които овладяхме посредством точно антибиотично лекуване, с помощта на комплексните грижи с сътрудниците пулмолози, сътрудниците от Лабораторията по микробиология, описа доктор Бургуджиев. По време на лекуването Николай Джунов получава безрезервна поддръжка от сътрудниците си от Районното полицейско ръководство – подаряват неколкократно плазма, за което през днешния ден той изрича своята благодарност и към тях. В лечебния му развой са спазени всички медицински протоколи за добра здравна грижа – от банкет на ремдесивир до белтъчно хранене.

В края на януари т.г. стартира вертикализирането и раздвижването на пациента от експертите в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, следва интервенция на декубитална рана от екипа на Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

Чувствам се добре, думите не ми доближават да благодаря на всички, които се грижиха неотменно за мен в болничното заведение, на сътрудниците ми и на фамилията ми, разгорещено споделя Николай Джунов.

За нас – екипът на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване – лекари, сестри и санитари, Николай е знамение и ние доста се гордеем с неговото възобновяване, акцентира доктор Бургуджиев, допълвайки, че възобновяване на пациента е извънредно достижение и за „ Уни Хоспитал “.

Пациенти като Николай могат единствено да ни стимулират да продължаваме да даваме всичко от себе си като експерти и хора, с цел да могат да се радват на живота и околните си, подчертава и доктор Красимира Чачова-Ранчева, шеф на „ Уни Хоспитал “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР