Николай Денков иска да получи поста външен министър през март,

...
Николай Денков иска да получи поста външен министър през март,
Коментари Харесай

Николай Денков: Тезата, че ГЕРБ са ощетени, е несъстоятелна

Николай Денков желае да получи поста външен министър през март, тъй като по този начин най-лесно ще се случи ротацията на държавното управление и няма да се постановат спомагателни промени.

Това сподели самият Денков по време на живото онлайн лъчение на „ Властта приказва намерено “. Именно въпросът за какво желае да е външен министър е най-често задавания от жителите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Винаги съм защитавал правилото, че министрите не са на една или друга партията, отговори Денков на въпроса дали след ротацията ГЕРБ-СДС ще имат предимство.

Не приказваме за партийни министри и пристрастия, сподели Николай Денков.

Твърдението, че ГЕРБ има единствено Мария Габриел не дава отговор на истината. ГЕРБ много заблуждава публиката, че те нямат отношение към състава на кабинета и към регионалните шефове. Част от хората, които сега са в Министерски съвет от Мария Габриел и ние сме споделили „ да “, посочи Денков.

Ако създадем ротацията, тъй че с Мария Габриел единствено да си сменим местата, те ще имат същия брой министри, същите хора. Единствената разлика е, че външният министър ще е станал министър председател - това е покачване, не намаляване. Тази теза, че ГЕРБ ще бъде ощетен, е безусловно несъстоятелна, безапелационен бе той.

По отношение на оценката на министрите, разменихме мнение с Мария Габриел, тя желае да направи среща с всеки от тях. Очаквам другата седмица да влезем по-дълбоко в полемиката къде тъкмо чакаме смени, изясни още Денков.

Министър-председателят беше безапелационен, че министрите не са пешки на никого.

Между другото президентът в никакъв случай не ми се е обаждал да ми споделя какво да върша, тъй че не одобрявам този вид рамкиране на министрите, добави Денков.

Дискусията за регулаторите се форсира. Партийните водачи разискват разпоредбите за попълване на регулаторните органи. Аз считам за вярно да се работи, по този начин както аз действах с министрите. Всеки да има право да предложи – всяка партия в Народното събрание – отворен ход на номинации, обществена полемика и гласоподаване в Народното събрание.

Относно договореностите по Дъблинското съглашение и приемането на мигранти в България, министър председателят беше безапелационен, че тематиката се употребява от опозицията, с цел да плаши и заблуждава хората. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР