Николай Денков е неподходящ за поста министър на външните работи.

...
Николай Денков е неподходящ за поста министър на външните работи.
Коментари Харесай

ГЕРБ категорични - няма да предложат кабинет с външен министър Николай Денков

Николай Денков е несъответствуващ за поста министър на външните работи. Това съобщи депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков пред Българска национална телевизия. ГЕРБ нямат да предложат с техния мандат, когато се гласоподава ротацията в Народното събрание, акад. Николай Денков да е министър на външните работи. Биков обаче е на мнение, че настоящето Народно заседание не може да излъчи други болшинство от настоящето.
 
Според Тома Биков Денков даже не е чел книгата на Хенри Кисинджър - " Дипломацията ", с цел да има искания да заема поста на външен министър. Биков уточни, че в случай че ПП-ДБ нямат интернационален отдел, могат да си създадат подобен. Ако мотивацията на ПП-ДБ е да се чуе гласът им в Европа, България ще изпадне в серия от гафове, а след това Мария Габриел да върви и да му оправя гафовете, разяснява депутатът.
 
Оценката за работата на Мария Габриел е добра както в България, по този начин и извън, по думите му. Тома Биков съобщи, че в сегашната обстановка на ръководството не могат да се разрешат опити.
 
ГЕРБ имат забележки и към много от работата на министрите в изпълнителната власт. За обстановката в Столичния общински съвет (СОС) Тома Биков съобщи, че ПП-ДБ-СС имат кмет на София, общински съвет, а разумно било общинските комисии да бъдат разпределени сред останалите групи в градския парламент.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР