Николай Чапански, автор и водещ фолклорни предавания по Радио Пловдив,

...
Николай Чапански, автор и водещ фолклорни предавания по Радио Пловдив,
Коментари Харесай

Почитатели на фолклора с диамантена сватба

Николай Чапански, създател и водещ фолклорни излъчвания по Радио Пловдив,

Станка и Георги Райчеви от град Куклен посрещнаха 60-годишния си благополучен фамилен живот. Те са измежду най-големите фенове на българската национална музика и изворните песни. Всички се радват на диамантена женитба на фамилията, прочуло се с черешите, кайсиите и кехлибарените лозя. Георги е на 83 година, а брачната половинка му Станка с година по-малка от него, само че постоянно заредени с положителна сила и усмивка, която не слиза от лицата им.

И двамата са агрономи по специалност, която са практикували дълги години. Точно по тази причина дворчето пред къщата им е замязяло на ботаническа градина с разнообразни типове и сортове овощни дръвчета, които всяка година се отрупват с плодове. Най-голямата горделивост на Георги е кивито, от което през последните години добива рекордни количества годишна продукция. И най-важното, че кивито, което създава с огромна обич, не продава, а подарява на съжителите си, на другари и познати.

Георги Райчев е дълготраен ръководител на локалната земеделска кооперация „ Родопи “ и по тази причина го познават в целия град и региона. И през днешния ден младите градинари в Куклен не престават да го търсят за разнообразни препоръки. Съпругата му Станка цялостен живот е работила в тогавашния Научно-производствен комплекс Първенец. И двамата са огромни фенове на същинската национална музика, а измежду огромните другари на Георги Райчев са родопският артист Крум Янков и фамозният кларнетист Никола Янков от Леновската група. На тяхната женитба преди шест десетилетия е свирил надареният музикант Васил Попов-Попито от родопското село Левочево. Дълголетие и доста здраве им пожелаваме!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР