Николай Чапански, автор и водещ фолклорни предавания по Радио Пловдив,

Николай Чапански, автор и водещ фолклорни предавания по Радио Пловдив, ...

Младият певец Валентин Велчев подари първата си балада на св...


Николай Чапански, автор и водещ фолклорни предавания по Радио Пловдив,

Младият певец Валентин Велчев представи първата си балада за рождения си ден в началото на април. Поводът наистина е специален, тъй като песента се нарича „Мамо“ и той я посвети на жената, която му е дала живота. Досега любимецът на Пирин Фолк се изявяваше само във фолклорния жанр, но с дебютната си поп балада дава сериозна заявка за развитие и извън авторската фолклорна песен.

"Навръх рождения си ден подарявам на моята майка най-скъпата си песен, която направих специално за нея, с цялото си сърце и душа! Мамо, ти си ме дарила с живот, грижила си се за мене в добро и в лошо, дала си и малкото, което си имала, а аз ти поднасям в песен моите благодарности! Благодаря ти за това, че си винаги така всеотдайна, че винаги си до мен и че не спираш да ме подкрепяш и да се раздаваш!

Благодаря на големия ни композитор Пламен Велинов за прекрасната песен, както и на най-търпеливия педагог Радослав Стоименов за вокалната изработка на песента". Това пише във Фейсбук Велчев, който подготвя и друга нова продукция.

Източник: marica.bg