Николай Бареков твърдо „за” Пакета „Мобилност”, ще отстоява до последно

...
Николай Бареков твърдо „за” Пакета „Мобилност”, ще отстоява до последно
Коментари Харесай

Николай Бареков няма да се кандидатира за евродепутат, „Презареди България” обаче влиза в битката за евровота с млади лица

Николай Бареков твърдо „ за” Пакета „ Мобилност”, ще отстоява до последно правата на наемните служащи в България, срещу влизането на България в Еврозоната, няма да се кандидатира за евродепутат, само че „ Презареди България” влиза в борбата за евровота с млади лица, договарянията с АТАКА не престават, Патриотите се явяват независимо, цепят се за идните избори. Това стана ясно по време на конференция, проведена от него и и Групата на Европейските консерватори и реформисти.

Като единствен, застанал изрично на страната на наемните служащи, Бареков благодари на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов за това, че са запазили неутралитет в създалата се спешна обстановка към гласуването на Пакета „ Мобилност” в Европейския парламент. „ Министър-председателя даже ми се обади за чуе причините ми, като регистрира, че са рационални и би трябвало да се извадят на масата и да се върви към един същински дебат”, разгласи евродепутатът пред цялостна зала с млади членове и симпатизанти.

„ Средната заплата на един камионджия у нас е към 2000 евро, действителният застрахователен приход обаче е 260 евро, също така, всеобщо тези хора се прибират на родна земя и виждат фамилиите си веднъж на 11 месеца”, съобщи в отбрана на позицията си и прикани сътрудниците си съперници на Пакета „ Мобилност” Ангел Джамбазки и Андрей Новаков да се откажат от евродепутатските си заплати в размер на 7 000 евро, да се качат на тировете и да открият сами изискванията на живот на наемните служащи по интернационалните пътища. „ Демографският проблем, който е с изключение на за България, ще бъде решен единствено тогава, когато българинът получи европейски приходи и европейски условия на труд”, безапелационен е той.

От изказването му стана ясно още, че е податлив да промени позицията си при две условия – „ неотложно увеличение на заплатите на водачите на камиони с 20 % и второ – всички трудови контракти да бъдат ревизирани и страната да се намеси, тъй че българските водачи, които карат по пътищата на Европа, да не взимат минималната заплата, а да взимат действителните пари, които им се полагат”. Бареков се разгласи и за премахване на порочната процедура у нас хора да дават първокласен труд против минималната работна заплата.

В контраст на рецензии на политическите си съперници, че в случай че Пакетът бъде признат, то българските превозвачи ще банкрутират и водачите ще останат без работа, евродепутатът изясни, че това няма по какъв начин да стане. По думите му сега българските тираджии работят за 2 000 евро заплата и се прибират у нас един път на 11 месеца, в случай че превозвачите банкрутират – „ водачите ще намерят работа в Западна Европа, ще взимат по 8 000 евро заплата, които пари ще връщат в България и ще се прибират всеки месец при фамилиите си, поради желязната нормативна уредба в тези страни”.

Бареков прикани още едрите превозвачи да продадат скъпоструващите си Ламборгинита и Поршета, които по думите при някои от тях наброяват 10-20, и да вдигнат заплатите на своите служащи. Николай Бареков се разгласи изрично и срещу влизането на България в Еврозаната.

По думите еврото надалеч не е панацея и няма да увеличи стандарта у нас, както настояват неговите бранители, а в противен случай - загубване на национална еднаквост, апетит, бедност и фрапантно повишение на външния дълг, предвижда евродепутатът. В мотив посочи, че не инцидентно едни от най-развитите стопански системи в Европа са запазили националните си валути – Полша, Унгария, Дания.

По време на конференцията стана ясно още, че Бареков изрично няма да се кандидатира за евродепутат, само че „ Презареди България” влиза в борбата за евровота с млади лица. „ Диалогът е възобновен, договарянията с Политическа партия АТАКА и водача й Волен Сидеров продължават”, разгласи той и разкри, че от диалози с европейските консерватори е научил, че патриотите са взели решение и ще се явят разцепени на идните избори.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР