Николай Бареков проведе редица интензивни срещи на най-високо ниво с

...
Николай Бареков проведе редица интензивни срещи на най-високо ниво с
Коментари Харесай

Бареков се срещна с външнополитическия екип на Белия дом

Николай Бареков организира редица интензивни срещи на най-високо равнище с администрацията на Белия дом. Евродепутатът е на посещаване в Съединени американски щати като част от делегацията на Европейските консерватори и реформисти. Сред делегатите са още ръководителят на ЕКР Саид Камал, зам.-председателят на ЕКР Джефри ван Орден и ръководителят на АКРЕ Ян Захрадил.

В рамките на мандата това е петата поредна среща на евродепутата с външнополитическите екипи на американските президенти (Барак Обама (2009-2017) и Доналд Тръмп) в Белия дом.

В Белия дом консерваторите са разискали настоящата интернационална конюнктура със знакови представители на екипа на американския президент и вицепрезидент Доналд Тръмп и Майкъл Пенс. Сред тях са Габриел Кауан, старши консултант по външно политическите въпроси, Джулия Фрийлендър, консултант по въпросите за Русия и Европа, Виктория Коутс, специфичен асистент и старши шеф за стратегическите проекти.

Експертите са отделили повече от два часа, в които са показали пред делегатите своите разбори и са осъществили полемика, по време на която са дали изчерпателни отговори на сложени въпроси по отношение на връзките на Съединени американски щати с страните от останалия свят.



По време на полемиката евродепутатът Николай Бареков е сложил акцент върху връзките на Съединени американски щати с България, като е показал целите на страната ни по време на председателството на Съвета на Европа, както и настоящите проблеми с миграцията и връзките на страната ни с Русия и Турция.

„ С Габриел Калан обсъдихме в детайли обстановката в България и на Балканите, тъй като тя има богат опит като посланик в Грузия и Гърция, дадох своята рекомендация пред екипа на Доналд Тръмп кои чувствителни за обществото ни тематики да бъдат обект на разбор и коментар в Съединени американски щати и в рестартираното радио „ Свободна Европа”, финансирано с пари на Конгреса и на американските граждани”, осведоми Бареков и означи, че екипът на президента е посочил в елементи схващане на обстановката в Европа и Близкия изток.

„ Съединени американски щати остават стратегически сътрудник в Европа и Близкия изток и след Брекзит. Темата за Украйна, обаче, не е била сложена в диалога на закрити порти от президентите Тръмп и Путин”, разкри още Бареков след срещата в Белия дом.

В края на визитата евродепутатът е получил благопожелание за триумф като представител на Европейски Съюз и България в многото му дипломатически задачи в горещите точки в Азия, Африка и Латинска Америка.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР