Николай Бареков, “Презареди България”/Европейски консерватори и реформисти, е единственият български

...
Николай Бареков, “Презареди България”/Европейски консерватори и реформисти, е единственият български
Коментари Харесай

24 часа: Бареков е единственият евродепутат, приет от над 50 премиери и президенти по света

Николай Бареков, “Презареди България”/Европейски консерватори и реформисти, е единственият български политик, получил покана за годишната тирада на Доналд Тръмп пред сенатори и конгресмени.

В рамките на своя първи петгодишен мандат (2014-2019) като член на Европейския парламент Николай Бареков беше определен за зам.-председател на групата на европейските консерватори и реформисти, която е третата по величина в Екологичен потенциал. По време на целия си мандат той бе непрекъснат член на нейното управление.

Николай Бареков е единственият български евродепутат в границите на сегашния законодателен мандат, който получи дипломатически задачи на 5 континена от Народното събрание и от групата на европейските консерватори и реформисти (ЕКР). Той реализира политически задачи в Африка, Азия (Индия, Монголия, Пакистан, Тайван, ОАЕ, Бахрейн), Северна и Южна Америка с изключение на, несъмнено, и в Европа. Той е признат по света от близо 50 министър председатели, президенти и ръководители на парламенти.

Евродепутатът натрупа стабилен опит в региона на подсилване на легитимността на националните изборни процедури и повишение на публичното доверие в изборите и правата на индивида, разследване на извършените сполучливи задачи като европейски наблюдаващ на изборните процеси в страни от целия свят - референдума за съглашението с ФАРК в Колумбия, избори за парламент в Монголия, Гамбия и Източен Тимор.

Николай Бареков е член на Комисията по енергетика и Комисията по екология в Екологичен потенциал и съавтор и докладчик на десетки отчети – за практикуване на авторско право и сходните му права, за развиване на селските региони, за поредност в европейската бизнес статистика, тактика за отопление и изстудяване и други. Понастоящем той е член и на делегациите за връзка сред Европейския парламент и Русия, Иран, Азербайджан, Армения, Грузия и страните от Африканския, Карибския и Тихоокеанския басейн (АКТБ).

Евродепутатът е добре признат и от американците. Доказателство за това са петте визити на Бареков във Вашингтон по покана на администрацията на републиканци и демократи и извършените редица срещи в Белия дом както с администрацията на Барак Обама, по този начин и с тази на Доналд Тръмп. Лични срещи той реализира с вицепрезидента Обама Джо Байдън и с вицепрезидента на Тръмп Майкъл Пенс.

Николай Бареков е единственият български политик, получил покана за годишната тирада на американския президент Доналд Тръмп пред сенатори и конгресмени. Единствено той съумя да реализира в границите на този мандат срещи на най-високо равнище в Белия дом и в Държавния департамент на Съединени американски щати, където преди броени дни сложи въпроса за компенсации на потърпевшия български бизнес.

По покана на Бареков над 1000 български студенти и преподаватели от университети пък посетиха Брюксел и се срещнаха с работата на европейските институции. Освен това в границите на миналите пет години той бе уредник на редица конференции в белгийската столица и в София. По негова покана десетки европейски политици на най-високо равнище посетиха България и дискутираха по тематики, свързани със свободата на медиите, битката с подправените вести, бъдещето на младите и консерватизма в Европа.



Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР