Николай Банев остава в ареста. Решението взе Специализираният наказателен съд,

...
Николай Банев остава в ареста. Решението взе Специализираният наказателен съд,
Коментари Харесай

Николай Банев остава в ареста

Николай Банев остава в ареста. Решението взе Специализираният углавен съд, който не одобри обжалването на отбраната за смяна на наложената му мярка за неотклонение " задържане под стража " в по-лека.

Съдът прегледа само мярката на Николай Банев, до момента в който на този стадий Евгения Банева остава в ареста.

Мотивите, с които магистратите оставиха Банев в ареста са, че събраните доказателства демонстрират осъществените закононарушения от обвинения. Решението може да се апелира пред апелативния съд.

Съдът одобри предявените като доказателство бордови карти от отбраната, съгласно които Баневи щели да се приберат на 26 октомври предходната година.
 Банев: Съдебният развой против нас е като селска вечеринка
Банев: Съдебният развой против нас е като селска вечеринка

Николай Банев се смее на обвиняванията на прокуратурата

Баневи са упрекнати за управление и присъединяване на проведена незаконна група, длъжностно заграбване на пари и движимости , недеклариране и неплащане на данъчни отговорности, пране на пари в изключително огромни размери и държане на огнестрелни оръжия и муниции.

По време на днешното правосъдно съвещание отбраната изиска смяна на мярката му с претекст, че не са осъществени процесуални дейности, само че съгласно прокуратурата свидетелските показания припокриват изводите за осъществените закононарушения.

Според юристите на Банев по делото имало изказвания на лица " аз споделям, аз чух и аз видях ", само че когато се стигнало до инспекция на обстоятелствата, те не могли да бъдат доказани.

Банев съобщи пред съда, че това, което чул с ушите си, е повече от смешно. По думите му прокуратурата работи поръчково, без никакви обстоятелства и доказателства, а повдигнатите му обвинявания дефинира като " унижаващи прокуратурата изказвания ".
 Коя е банката, в която имам 598 млн. евро, пита Банев
Коя е банката, в която имам 598 млн. евро, пита Банев

Времето в България е предизборно

" Не може една активност, която е напълно подвластна от пазарите и банковото финансиране, да се показва като активност на една бутафорна проведена незаконна група ", акцентира той.

Банев разгласи, че към този момент се намирал в детската градина на разбор на икономическа активност, която се показва като престъпна. Той съобщи, че няма автограф под един касов лев.

Припомняме, на предходното правосъдно съвещание в края на 2018 година съдът постанови на Баневи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

След ареста им заместник-главният прокурор Иван Гешев разгласи, че предприемачът Николай Банев е получил достъп до телефон в килията си и се свързал с съветски лобисти, като е подготвял медийна офанзива против прокуратурата, както и хибрина война против България.

Вчера на 31 януари, частни правосъдни изпълнителни влязоха в къщата на Баневи в столичния квартал " Бояна ", с цел да опишат тяхното имущество.
 Думички на Борисов от преди година задействали прокуратурата, твърди юристът на Баневи
Думички на Борисов от преди година задействали прокуратурата, твърди юристът на Баневи

Случаят " Баневи " приличал на този с Цветан Василев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР