Николай Андреев поема управлението на телеком оператора Виваком(снимка: United Group) Доставчикът

...
Николай Андреев поема управлението на телеком оператора Виваком(снимка: United Group)
Доставчикът
Коментари Харесай

Рокади във Виваком и Нова Броудкастинг Груп


Николай Андреев поема ръководството на телеком оператора Виваком
(снимка: United Group)

Доставчикът на телекомуникационни услуги и медии United Group разгласи през днешния ден, че Николай Андреев е назначен за основен изпълнителен шеф на българския телеком-оператор Виваком, считано от 1 декември.

Николай Андреев, сегашен основен изпълнителен шеф на медийната компания Нова Броудкастинг Груп, част от United Media и медийно поделение на United Group, поема поста CEO на Виваком от Атанас Добрев, който разгласи своето отдръпване през август.

Дирк Геркенс, шеф „ Програмиране, продукция и рекламни продажби ” на United Media, е назначен за основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп. Геркенс, чийто професионален опит включва позиции като основен изпълнителен шеф на RTL Klub и основен изпълнителен шеф на TV2 в Унгария, ще съчетае новите отговорности с лидерската си роля в United Media.

„ Българският пазар и нашият бизнес тук са доста значими за United Group. Сигурна съм, че развиването и на Виваком, и на Нова Броудкастинг Груп ще продължи да се разпростира все по-силно ”, разяснява назначенията Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на United Group.

Дирк Геркенс е новият основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп
(снимка: Beliczay László / предоставена от United Group)

Николай Андреев се причислява към Нова Броудкастинг Груп през 2009 година като основен финансов шеф, а през 2019 година поема ръководството на компанията. Преди това е бил финансов шеф и шеф „ Връзки с вложителите ” в Девин АД. Заемал е разнообразни управителни позиции за България и страните от Централна и Южна Европа в интернационалната корпорация Юниливър.

Дирк Геркенс се причисли към United Group предходната година и е част от Борда на шефовете на United Media. Той  взе участие директно в ръководството на Нова Броудкастинг Груп, откакто компанията беше добита от United Group преди съвсем една година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР