Николас Мадуро не е легитимен президент на Венецуела – встъпил

...
Николас Мадуро не е легитимен президент на Венецуела – встъпил
Коментари Харесай

Българин във Венецуела: Китай изкупува петролните залежи

Николас Мадуро не е законен президент на Венецуела – встъпил е в служба в прорез с конституцията в страната. Това сподели в предаването „ Лице в лице ” художественият началник на балетната натрупа на Държавна опера – Русе Румен Рашев.
Балетистът се връща неотдавна в България, откакто 28 години от живота си прекарва точно във Венецуела.

По думите му президентът на страната Николас Мадуро няма по какъв начин да е законен държавен глава: първо, тъй като не бил венецуелец по рождение, и второ, тъй като е встъпил в служба без преди този момент да се отдръпна от поста на вицепрезидент на страната.

„ Изборите през месец май бяха незаконни – изборите са през декември, не през май”, уточни художественият началник като трета причина.

Той описа още, че народът във Венецуела не живее, а оцелява. Болните, оставени на грижата на държавното опазване на здравето, умират, а хора се редят на опашки пред магазините от предния ден в очакване на стока.

„ Санкциите – това е малко пресилено и измислено. Санкциите са против държавните чиновници. Има потребност от интернационална интервенция, защото във Венецуела няма един деспот, има една тайфа от престъпници”, сподели Рашев, цитирайки полския политик Лех Валенса.

По думите на Рашев всички приказват за американска интервенция, само че в това време пропущат вероятността за интервенция от страна на Китай, Русия и Куба.

„ В министерствата, в службата, която издава персоналните карти, има кубинци които работят – още от времето на Чавес. В момента се продават територии с петролни находища на Китай, тъй че не може да се приказва за американския интерес и да се отхвърля съветския, китайския и кубинския”, разясни балетистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР