Николас Джари не спира да впечатлява и след като спечели

...
Николас Джари не спира да впечатлява и след като спечели
Коментари Харесай

7-а поредна победа: Джари взе скалпа на полуфиналист от АО за място в третия кръг в Париж!

Николас Джари не стопира да впечатлява и откакто завоюва купата в Женева, където по пътя към трофея надви над Каспър Рууд, Александър Зверев и Григор Димитров, то чилиецът придвижи страхотната си форма и на Ролан Гарос, където през днешния ден подсигурява мястото си измежду най-хубавите 32-ма в надпреварата. Световният номер 35, който заема рекордната си позиция в ранглистата на АТР, за следващ път потвърди, че макар двуметровия си растеж не изпитва никакви усложнения в играта на клей и сътвори поврат против 16-ия подложен Томи Пол, с цел да го отстрани в Париж - 3:6 6:1 6:4 7:5. С триумфа си първенецът от Женева си подсигурява опцията в спор за място на осминафиналите във френската столица да срещне различен американец в лицето на Маркос Гирон.

Началото на дуела надалеч не беше толкоз обещаващо за латиноса, който изпитваше усложнения с това да вкарва в игра най-силното си оръжие, а точно сервисът, което позволяваше на полуфиналистът от Аустрелиън Оупън да дефинира темпото посредством своя " тежък " форхенд, който му донесе преимущество от пробив. Впоследствие международният номер 17 беше покрай това даже да дублира преднината си в резултата, но след два пропиляни сетбола на ретур трябваше да застане на начален удар в опит да завоюва дебютната част, като се оправи чудесно със задачата си и откри сметката си в мача.

Стартът на втората част значително се оказа фундаментален за целия предстоящ процес на конфликта, откакто Джари удържа личния си гейм, траял 14 минути, спасявайки два брейкбола, с цел да може чрез добития подтик да влезе в темп от печеливши комбинации, донесли му мълниеносен пробив. Оттам насетне международният номер 35 стартира да се усеща все по-добре на корта, като подобрението в качеството на ударите му свидетелстваше за това и той за повторно отмъкна сервиса на американеца, с което необезпокоявано върна равенството в обособените сетове.

С настъпването на третата част на процедура като че ли всичко стартира изначало за двамата силови тенисисти, които безусловно се доверяваха на своите подавания в сложните моменти и паритетът се поддържаше. В това русло бяхме отведени до основния шести гейм, когато сходно на събитията от втория сет, първенецът в Женева показва темперамент, с цел да отстои сервиса си, отразявайки четири брейкбола, което го въодушеви към реализирането на пробив в идните минути и скоропостижно Джари към този момент се намираше на последното ходило по пътя към успеха си.

Четвъртият сет пък значително беше огледален на отминалите два, откакто американецът очевидно имаше над надзор над протичащото се и пръв разполагаше с брейкболи в актива си, но сервирането на колоса напрегнат изигра основополагаща роля в тези мигове и равенството остана непокътнато. Самият Пол пък даже имаше позитивен баланс в съотношението на уинърите и непредизвиканите неточности от ракетата му в тази част, но загуба на централизация в заключителния му гейм на начален удар му коства прескъпо, откакто Джари се поздрави с късен пробив и след това подпечата триумфа си в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР