Никола Пилич е една от най-големите легенди на тениса в

...
Никола Пилич е една от най-големите легенди на тениса в
Коментари Харесай

Пилич: Новак е по-добър от Надал и Федерер по всеки един показател

Никола Пилич е една от най-големите митове на тениса в Югославия и има значима роля за построяването на Новак Джокович като играч. Хърватинът е първият финалист на равнище Голям шлем от тази част на света и продължава да бъде привързан с обичания спорт и до през днешния ден, заминавайки се с активността си в своята академия, която е ситуирана наоколо до Мюнхен. Именно там актуалният 21-кратен " мейджър " първенец прави първите си крачки към професионалния спорт, а Пилич и до през днешния ден поддържа близки другарски връзки с досегашния номер едно, към който не се поколеба да изкаже суперлативи за четвъртия му следващ трофей от Уимбълдън:

" Това беше доста значим шампионат за Новак. По-важен от всеки други минал до момента. Той имаше толкоз доста проблеми. Сега не може да играе на US Open, въпреки че взе участие през предишния сезон, когато коронавирусът беше доста по-сериозен проблем, в сравнение с е сега. Бих споделил, че Надал не игра добре в нито един миг от Уимбълдън и нямаше да има никакъв късмет против Джокович на финала.

Новак е по-добър състезател от Федерер и Надал по всеки един индикатор. Говорим за човек, който е бил номер едно в света за 374 седмици. Това е повече от впечатляващо. Освен това Ноле единствен е печелил всички съревнования от Големия шлем по два пъти и има позитивен баланс в директните си дуели против другите двама членове на Голямата тройка. Разбира се, то няма по какъв начин да не свалим шапка на Рафа, тъй като никой няма да завоюва Ролан Гарос 14 пъти през идващите епохи " - приключи експертът.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР