Никола Минчев от Продължаваме промяната“ е първият човек от партията,

...
Никола Минчев от Продължаваме промяната“ е първият човек от партията,
Коментари Харесай

Никола Минчев за замразените преговори за кабинет: Разчитаме, че разумът ща надделее

Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “ е първият човек от партията, който обществено разяснява декларираното от ГЕРБ заледяване на договарянията за сформиране на кабинет с втория мандат. Причината за реакцията на ГЕРБ беше изминал запис от Националния съвет на Политическа партия.

Разпространеният запис докара до смяна в хода на диалозите сред Политическа партия и ГЕРБ

„ Всички разчитаме, че разсъдъкът ще надделее и ще осъществяваме мандата. Да, изказът не е бил подобаващ, само че при всички положения това, че би трябвало да се извърши промяна в държавната администрация – то по този начин или другояче не може да се случи за 2 седмици. Не мисля, че на равнище полезности имаме необикновен проблем “, сподели пред публицисти Минчев.

Той изрази вяра, че договарянията няма да бъдат прекъснати.

Деница Сачева от ГЕРБ пък се разгласи за експертно държавно управление, в което някогашният еврокомисар Мария Габриел да стане министър председател.

Председателят на Народното събрание посочи, че приказва от свое име

„ В момента се изискват ясни дейности, не статуси и семиотика. Мандатът ще бъде връчен на ПП-ДБ. Ние чакаме да чуем какво мисли групата на Политическа партия и Демократична България. Какво мислят Денков и Асен Василев –вече сме го чули. Не знам кой е ключът, който ще реши всички проблеми. Смятам, че експертно държавно управление е в реда на нещата. След това, което чухме, считам, че в редът на нещата е моралното право ГЕРБ да има собствен министър председател “, счита Сачева.

„ България има крещяща потребност от постоянно държавно управление “, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “

Съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов написа във Facebook, че избрани сили имат интерес България да няма постоянно държавно управление: „ Във  външнополитически проект тези заинтригувани властови центрове обслужват ползите на Русия в експанзията и против Украйна, като поддържат облика на България на „ Троянски кон “ в НАТО и Европейски Съюз. Борисов би трябвало да избере на коя страна застава “.

В предаването „ Тази неделя “ Тошко Йорданов от „ ИТН “ атакува някогашните си съдружни сътрудници от Политическа партия и ги упрекна във славолюбие.

„ Да чухте имитация за инфлацията, преодоляването на цените, бюджета и горивата “, запита той

„ Не сме чули толкоз жесток запис на ГЕРБ. Дори Бойко Борисов не си е разрешавал да приказва такива неща. Не са правили това, направиха куп други нелепости, само че не сме видели такава откровена жадност за власт. Асен Василев и Кирил Петков са заболели на тематика власт с всевъзможни средства “, съобщи Йорданов.
Междувременно служебният министър председател Гълъб Донев също разяснява записа от съвещанието на Политическа партия и го назова „ политически цинизъм “.

„ Българските служби не са наши или на президента, а са български служби за сигурност. Министерство на вътрешните работи не е стоп палката с която ще спреш гонката със своя конкурент в политическата конкуренция “, акцентира Донев.

„ Възможно е да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите “, сподели служебният министър председател

Българска социалистическа партия резервираха безмълвие. А почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган отбрани Мустафа Карадайъ в отговор на мненията в изтеклите записи от съвещанието на Политическа партия, че до седмици водачът на Движението ще бъде заменен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР