Никола Минчев: НС и президентската институция ще работят заедно

...
Централната избирателна комисия връчи днес удостоверенията за избора на Румен
Коментари Харесай

Централната избирателна комисия връчи днес удостоверенията за избора на Румен Радев за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент, предаде репортер на БГНЕС.

По време на официалната церемония в сградата на ЦИК председателят на Народното събрание Никола Минчев поздрави комисията и председателя ѝ Камелия Нейкова за проведените избори и се обърна към президентската двойка.

ЦИК се пребори с всички предизвикателства и проведе честни и прозрачни избори. Румен Радев и Илияна Йотова постигнаха безапелационна победа. Високият резултат задължава и сега очакванията към вас ще бъдат по-високи. Нямам съмнение, че ще отговорите на надеждите на българските граждани, които желаят промяна. Законодателната власт и президентската институция ще работят заедно за благоденствието на страната ни, каза Никола Минчев.

Президентът заяви, че ще продължи да отстоява националните ни интереси.

"Ще продължим да отстояваме националните ни интереси и да допринасяме за взаимодействието между институциите и гражданското общество. Ще продължим да обединяваме усилията на обществото за развитието ни като демократична европейска държава", допълни Румен Радев

БГНЕС припомня, че на балотажа през ноември гласуваха 2 310 903 избиратели. Избирателната активност бе рекордно ниска - 34.84%. За двойката Румен Радев и Илияна Йотова гласуваха 1 539 650 българи, а за двойката Анастас Герджиков и Невяна Митева бяха подадени 733 791 действителни гласове. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР