Никола Минчев е новият председател на Народното събрание. Той бе

...
Никола Минчев е новият председател на Народното събрание. Той бе
Коментари Харесай

Кой е Никола Минчев - новият председател на парламента

Никола Минчев е новият ръководител на Народното събрание. Той бе препоръчан от ПГ "Продължаваме смяната ".

Минчев беше утвърден със 158 гласа "за ". Един глас бе "против ", а 72 "въздържали се ".

Кой е Никола Минчев

Никола Георгиев Минчев е юрист по специалност. Той е бил лидер на листата на групировката в Перник.

Роден е на 13 септември 1987 година Завършил е 91-а Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов " в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски ". Говори британски и немски език. Обича спорта.

Адвокатската му кариера стартира в адвокатската фирма "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков ". Най-голямата му пристрастеност е процесуалното посланичество, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната комерсиална камара. Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от юристи в региона на енергийното право). Опитът му включва още банкова регулация и финансови пазари, както и публични поръчки.

Вярва, че с положителни закони може да бъде реализиран добър ред, тъй че да не се постанова младежите да избират сред щастието в България и положителната реализация в чужбина, написа в интернет страницата на "Продължаваме Промяната ".

"Заедно с всички сътрудници ще работим за рационална и градивна полемика,

всъщност, без процедурни хватки, без да трансформираме Народното събрание в място на кавги ", съобщи на брифинг пред публицисти в Народното събрание Никола Минчев, откакто бе определен за ръководител на 47-ото Народно заседание. Той бе излъчен от първата политическа мощ "Продължаваме Промяната ".

Според Минчев най-важно е да се съблюдава правилникът. По думите му към този момент се работи за новия устав. Минчев не разяснява съответни промени.

"За мен е чест и отговорност да бъда ръководител на 47-ото Народно заседание. Влизам в Народното събрание с почитание към институцията ", сподели още Минчев.

От думите му се разбра, че е разговарял със съпредседателя на "Продължаваме Промяната " да оглави новото Народно заседание.
Никола Минчев разяснява, че ще разчита на опита на зам.-председателите. При потребност би се съветвал и с Ива Митева, която беше ръководител на предходните два Народното събрание. Той сподели, че няма да има ротационен принцип на председателското кресло.

Минчев акцентира, че в пленарната зала всички са равни и не се усеща с нещо по-специален от останалите.

На въпрос по какъв начин избирането му за ръководител ще се отрази на персоналния му живот, новият ръководител на Народното събрание уточни, че занапред ще би трябвало да свикне с новия статут. "Охраната е огромна разлика, само че се надявам, че няма да повлияе на персоналния живот ", сподели още Минчев.

По-рано през днешния ден преди първото съвещание на 47-ото Народно заседание, Никола Минчев съобщи пред медиите, че от "Продължаваме смяната " гледат към цялостен мандат.

"Четири години е прелестен мандат, който можем да осъществим. Целим се в това да работим за богатството на българските жители ", Никола Минчев пред.Той съобщи, че няма да има председателство на Народно събрание на ротационен принцип.



Днес се организира първото съвещание на 47-ото Народно заседание. Най-възрастният депутат доктор Силви Кирилов откри по традиция първото пленарно съвещание. След речта му новите депутати поставиха клетва.

В Народното събрание има седем политически обединения – "Продължаваме смяната ", ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, "БСП за България ", "Има подобен народ ", "Демократична България " и "Възраждане ".

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР