Никола Илчев не е просто основател на eCommerce Academy, той

...
Никола Илчев не е просто основател на eCommerce Academy, той
Коментари Харесай

Никола Илчев: Вече сме готови с концепцията за Balkan eCommerce Summit 2025, но сега е време за анализ на всички аспекти от събитието на 04-ти и 05-ти април в Арена София

Никола Илчев не е просто създател на eCommerce Academy, той е същински пионер с всичко, което се захване, а в този момент е воден от нестихваща пристрастеност да свързва хората в динамичния свят на електронната търговия. Създавайки място, където нововъведенията и знанията цъфтят, той е водач на екомерс общността в България. Известен със своите оживени и вдъхновяващи презентации, Илчев е звезда на всяка сцена, оставяйки своя отпечатък на събития за електронна търговия на всички места по света.

С непостижим опит в ръководството на както персонални, по този начин и интернационалните eCommerce планове, неговото въздействие на българската електронна търговия е несравнимо. Едно от неговите най-забележителни достижения, Balkan eCommerce Summit, е кулминационната точка на неговата задача да сплоти специалисти и експерти под един покрив. Това събитие не е просто конференция и експо, то е бизнес средище, където участниците могат да потопят в света на маркетинга, логистиката, платежните системи и революционните технологии, които преобразяват електронната търговия и онлайн бизнеса като цяло. 

Дни след края на Balkan eCommerce Summit 2024 Никола Илчев дава отговор на няколко бързи въпроса, с цел да разберем повече за организацията и по какъв начин протече това интернационално събитие с отзив във всички Балкански страни:

1. Кое беше най-трудното предизвикателство, с което се сблъскaхте при организирането на Balkan eCommerce Summit тази година?

Това е едно извънредно комплицирано за организация събитие, защото включва в доста и разнообразни детайли. От една страна би трябвало да подберем и поканим приети и отлични лектори, които да са с изключителни фокус и експертиза към тематиките електронна търговия и цифров маркетинг. От друга страна би трябвало да осигурим задоволително компании за експо зоната, които да са и задоволителни разнородни и атрактивни за посетителите. Трябва добре да споделяме събитието по отношение на таргет аудиторията ни, а също по този начин би трябвало деликатно да обмислим всеки аспект на тяхното прекарване по време на събитието, с цел да сме сигурни, че няма детайли, които да ги разочароват и основат неприятно чувство след края на ивента.

Най-голямото предизвикателство при организацията на Balkan eCommerce Summit 2024 беше обвързвано с преобразяването на една спортна зала, каквато е Арена София, в конферентна, която включва и експо зона. Костваше ни много време за обмисляне и финансов запас. На второ място слагам предизвикването да осигурим задоволително атрактивни лектори, които да дават стойност и да отклоним всички оферти на хора, които желаят да са на сцената, с цел да си вършат реклама. Успяхме да реализираме баланс, който публиката оцени високо.

Допълнително положихме старания да предоставим достъп до приложение за връзка сред всички участници в събитието, което добави стойност към цялостното прекарване.

2. Кои бяха най-вълнуващите моменти за вас персонално по време на събитието?

За мен и екипа ми най-вълнуващи бяха опцията да посрещнем толкоз доста чужденци, на които да покажем, че България е една гостоприемна бизнес дестинация и тук има събития на международно равнище, на които човек може да научи нови неща, както и да се запознае с доста скъпи хора.

Специално за тях, по време на вечерното ни Балканско празненство, бяхме подготвили специфична стратегия, на която национален танцов състав изнесе зрелище, включващо танци от всички страни на Балканите. На втория ден на събитието доста от гостите споделиха, че това ги е развълнувало същински и ни благодариха от сърце.

3. Каква противоположна връзка получихте от участниците и сътрудниците след провеждането на събитието?

Тъй като държим на противоположната връзка, едно от първите неща, които направихме, бе да пуснем анкета до посетителите, с цел да забележим по какъв начин те ще оценят претърпяното. Оказа се, че всички са доста много удовлетворени от Balkan eCommerce Summit и противоположната им връзка е на 98% позитивна.

Най-високо оценени са определените от нас тематики за наличието и концепцията с щандове от рециклируеми материали. Хората даже желаеха да си вземат маси, кошчета за отпадък и детайли от щандовете, с цел да ги демонстрират на свои бизнес сътрудници. Още след събитието получихме запитвания дали не сме запазили част от щандовете, с цел да ги предоставим на други събития.

4. Какви са главните тематики, които бяха прегледани от 52-те интернационалните лектори на Balkan eCommerce Summit 2024?

Лекторите, които бяхме поканили на Balkan eCommerce Summit 2024, в действителност покриха голямо многообразие от тематики - електронна търговия, маркетинг и обществени мрежи, видео и дистрибуция, оптимизация на уеб страницата за непознати пазари, правни аспекти на работата в чужбина, изкуствен интелект и неговите приложения в разнообразни аспекти на бизнеса, персонален брандинг, B2B платформи, маркетплейс решения, статистика, работа с инфлуенсъри и доста, доста други.
Сигурен съм, че посетителите са си тръгнали с доста нова и настояща информация, която ще им е потребна в идващите 6-12 месеца. 

5. Колко време лиши подготовката на това събитие и с какъв екип работите?

Подготвяме това събитие от месец август предходната година, като още през ноември бяхме затворили по-голяма част от партньорствата си. Вложихме доста запас в концепцията за рециклируеми щандове и подбора на лекторите, които желаеме да забележим на нашата сцена.

Екипът ни е от 7 съществени индивида, само че с цел да извърши събитието по най-хубавия вероятен метод се доверихме на компании подизпълнители. Така в дните за подготовка, директно преди събитието, в залата работиха повече от 30 индивида, експерти в разнообразни области. Срещнахме голяма поддръжка от всички сътрудници, които ни предоставиха спомагателна помощ в дните на събитието.

6. Какви са вашите проекти и хрумвания за идващото издание на Balkan eCommerce Summit?

Няма да издавам всичко, само че към този момент сме подготвени с концепцията на събитието през 2025 година, което ще е още по-голямо и ще включи още повече изложители, както и ще увеличим броя лектори, които ще презентират на повече от една сцена. За да създадем събитието още по-масово и налично за най-малките бизнеси, предвиждаме специфична стратегия, по която електронните магазини ще могат да аплайват и да получат покана за достъп до обособени елементи от програмата.

В договаряния сме и с доста нови сътрудници, с които дружно ще осигурим посещаемостта на доста интернационалните компании с ползи към нашия район.

Никола Илчев дава обещание Balkan eCommerce Summit 2025 да е още по-голямо и вълнуващо от всеки път, а ние ще следим с интерес всеки подробност, които екипът му ще разкрива в идващите месеци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР