Никола Груевски Снимка: УикипедиаБившият премиер на Република Македония Никола Груевски

...
Никола Груевски Снимка: УикипедиаБившият премиер на Република Македония Никола Груевски
Коментари Харесай

Бившият премиер на Македония имал 91 съветници

Никола Груевски Снимка: Уикипедиа

Бившият министър председател на Република Македония Никола Груевски имал 91 съветници и външни сътрудници, съобщи БГНЕС, като цитира известие на държавния пресцентър в Сокипе. Годишно те са коствали на страната 1.8 млн.евро.
" Съгласно правилата за неприкритост и бистрота на работата на държавното управление, кабинетът на премиера Зоран Заев разгласява на уеб страницата на държавното управление информация за всички негови съветници и сътрудници, където медиите може да зададат своите въпроси по отношение на техните отговорности и заплащания. За да може обществеността да направи съпоставяне сред сегашните и тези на някогашния кабинет съветници, на страницата са оповестени и разноските за заплати на 91 съветници и външни сътрудници на някогашния министър председател Никола Груевски ", се споделя в известието.
От него излиза наяве, че с изключение на самостоятелни контракти за съветване на някогашния министър председател, в интервала 2015 - 2016 година е имало и контракти за консултантски услуги от интернационалните организации, юридически съвещания, създаване на комерсиалната марка на страната, и други Сключени били 4 контракта, за които държавното управление на Груевски е платило 569 хиляди евро. Към него е приложена и таблица с имената на външните сътрудници, от където е видно, че някои от тяха са получавали по 7 000 евро месечно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР