Никола Господинов от фехтовален клуб Младост триумфира при 15-годишните в

...
Никола Господинов от фехтовален клуб Младост триумфира при 15-годишните в
Коментари Харесай

Никола Господинов триумфира при 15-годишните в международния турнир на сабя Burgas Cup

Никола Господинов от фехтовален клуб Младост победи при 15-годишните в интернационалния шампионат на сабя Burgas Cup. Българинът стартира стремително в групите с пет победи и една загуба, а във втория кръг на елиминациите победи Кристиан Алексиев от Свечников с 15:2.

 

В срещата за място измежду най-хубавите осем Никола се наложи над Калин Соаре от Румъния с 15:4. В дуела за място на полуфиналите сабльорът ни още веднъж записа безапелационна победа – 15:4 над Кристиян Бойков от Русе. В срещата за място във финала Никола показва успокоение и класа и победи Станимир Пелов от Свечников с 15:7. В дуела за купата Господинов излезе против Симеон Далеков от Свечников и стигна до златото с 15:9.

 

Ралица Гаджева от клуб Младост, която е 12-годишна стана втора при 15-годишните. Диана Нейчева (клуб Младост) приключи на второ място при 13 годишните, а Десислава Генкова взе бронзов орден.

Всички състезатели от фехтовален клуб Младост оставиха чудесно усещане – самостоятелно и отборно.
Организацията на шампионата в Бургас в спортната зала Бойчо Брънзов бе доста добра, като за това се погрижиха хората от клуб Корсар и Българската федерация по фехтовка (БФФ). Радостта от спортния празник обаче беше помрачена ненапълно, поради решението на федерацията да блокира всеки коментар на Facebook страницата си, който не съответствува с техните възгледи.

Мария Пенчева

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР