Никога за последните 10 години, от когато има мигрантски натиск,

...
Никога за последните 10 години, от когато има мигрантски натиск,
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Никога границата не е била толкова добре охранявана

Никога за последните 10 години, от когато има мигрантски напън, границата не е била толкоз добре охранявана. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев през днешния ден сутринта на брифинг пред постройката на ОДМВР във Варна.

В момента приказваме за транспортни средства с тайници. През 2016 година откритите с 90 натрупа камиони - убийци с българска регистрация в Австрия, нямаха тайници. Тогава мигрантите се возиха и минаваха през страната като на церемониал. Това се не помни доста бързо, добави още той.

Задават се въпроси по какъв начин се охранява границата, а не се задават въпроси каква е оградата на границата. Не се задават въпроси, за какво за 10 години никой не обезпечи механически 110 километра от 250 километра от нея. В момента ние работим, с цел да покрием тази дупка, сподели още министър Демерджиев.

Никой не си зададе въпроса за какво пътищата към границата не бяха оправени. Никой не си задава въпроса за какво 2000 гранични служители на реда бяха съкратени и на тяхно място сега се поставя ексклузивен труд от полицията и армията, попита още той.

Имаме положителни резултати. През 2021 година при три досъдебни производства в Бургас за каналджийство, тази година, от когато работим, те са 170. Направете си съпоставяне, сбито зададе въпрос министър Демерджиев.

Не може да се подписва съглашение за по 5 месеца отнемане от независимост с човек, който два пъти сме залавяли. За съпоставяне двама български каналджии, хванати в Гърция, бяха наказани на общо 62 години затвор. Направете си съпоставяне. Опазването на границата е народен приоритет. Всяка българска институция, би трябвало да подходи оптимално съсредоточено към казуса, съобщи още министъра на Министерство на вътрешните работи във Варна.

Ние вършим тъкмо това и имаме невиждана поддръжка от Европейската комисия - и финансова, а тази седмица предстоят срещи за даване на техническа такава, сподели в задатък силовия министър.

Няма външна граница на Европа, през която да не се прониква. Ние вършим всичко допустимо да заловим нарушителите. Справяме се чудесно, спрямо това, което е правено предходните години, похвали чиновниците си той.

Очаквайте акции по линия на изборите - за пазаруване на гласове, за опиати и за каналджийство. Тези акции няма да спрат, до момента в който аз съм министър, зарече се Иван Демерджиев.

Дълги години имаше обитаеми места, където хората не бяха са виждали униформени. Сега задачата ни е да наситим с служители на реда на всички места, за попречване на битовата престъпност, сподели още във Варна министърът на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР