Никога през последните 30 години Европа не е била по-близо

...
Никога през последните 30 години Европа не е била по-близо
Коментари Харесай

Полша: От 30 години Европа не е била по-близо до война

Никога през последните 30 години Европа не е била по-близо до война. Такова предизвестие насочи полското външно министерство, съобщи организация „ Ройтерс ”, цитира Факти.

Предупреждението е отправено на фона на следващия кръг от договаряния сред Русия и НАТО. Руската войска струпа десетки хиляди свои бойци покрай Украйна и западните страни се притесняват, че е допустима инвазия. Полският външен министър Збигнев Рау сподели, че „ от няколко седмици сме изправени пред вероятността за огромна военна ескалация в Източна Европа ”.

„ Трябва да се съсредоточим върху мирното разрешаване на спора във и към Украйна “, добави Рау, като прикани за „ цялостно ценене на суверенитета, териториалната целокупност и единството на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници “. Русия е разположила над 100 000 бойци покрай границите си с Украйна, която продължава да води война с подкрепяните от Москва сепаратисти на изток. Русия анексира нелегално украинския Крим през 2014 година

ФАКТИ напомня, че полският евродепутат Радослав Шикорски назова Русия сериен изнасилвач. Той отговори на съветския външен министър Сергей Лавров, който сподели, че НАТО е геополитически план, ориентиран към завладяване на територии, осиротели след разпадането на Организацията на Варшавския контракт и Съветския съюз. „ Ще го кажа един път вечно на език, който може да разберете. Не сме осиротели от вас, тъй като не сте ни татко. По-скоро сериен изнасилвач. Ето по тази причина не ни липсвате. И в случай че го опитате още веднъж, ще получите ритник в топките ”, написа Радослав Шикорски в Туитър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР