Никога повече Асен Василев няма да получи подкрепата на ГЕРБ

...
Никога повече Асен Василев няма да получи подкрепата на ГЕРБ
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: ГЕРБ никога повече няма да допусне Асен Василев да е финансов министър

Никога повече Асен Василев няма да получи поддръжката на ГЕРБ и да е финансов министър. Това, което Асен Василев направи, е просто непростимо. Каквото и да предприеме като опрощение, това не би довело до нищо. Безкрайно възмутени сме от това, което този човек направи. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия Теменужка Петкова от ГЕРБ.
 
" Мария Габриел е човек с безупречна известност, досегашен комисар на България, заместник-председател на Европейската национална партия ", добави тя. Петкова напомни, че през юни 2023 година беше подписана декларацията за ръководство сред Мария Габриел и Николай Денков, която бе за мандат от 18 месеца, разграничен на два интервала от 9 месеца.
 
" Всички министри, които вземат участие в този кабинет, са осведомени за обстановката, в която ще извършват функционалността на министри в съответни министерства. Тази проведена акция по подаване на заявления със заявки за безучастие дефинирам единствено като бойкот и явно отвращение на ПП-ДБ да бъде формиран кабинет в мандата на ГЕРБ. Трябва ясно да си признаят, че те желаят избори ", разяснява Теменужка Петкова.
 
" Ще опитат да създадат държавно управление с втория мандат - по тази причина и са саботирали договарянията. ГЕРБ желае устойчиво ръководство на България по метод, който да подсигурява благоденствието и спокойствието на българите. Борисов ясно съобщи, че сме отворени за диалози, само че те нямат желание това да се случи с първия, с националния мандат. Миналата година се отказахме да предложим състав на кабинет с нашия мандат в случай, че те не бяха победител на изборите ", напомни още тя.
 
Името на Тагарев е било обсъждано няколко следващи дни, като от ПП-ДБ да били изрично срещу промяната му ", разкри Петкова.
 
На въпрос дали въпреки всичко има вяра за държавно управление, тя отговори: " Имаме още малко време. Нека да забележим. Николай Денков сутринта съобщи, че чакат договаряния. Сега чуваме от Асен Василев за договаряния с втория мандат - с него няма да се получи нищо ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР