Никога по-рано Америка не е виждала такова струпване на богатство

...
Никога по-рано Америка не е виждала такова струпване на богатство
Коментари Харесай

Милиардерите в САЩ забогатяха с над трилион долара

Никога по-рано Америка не е виждала такова скупчване на благосъстояние в ръцете на толкоз малко хора, написа в отчет на „ Americans For Tax Fairness ” (американци за данъчна правдивост – прев.ред.).
От началото на пандемията от ковид финансовото положение на най-богатите хора в Съединени американски щати се е „ подобрило ” с над един трилион $, заяви Дъждовни води, представени от БГНЕС.
Според изследване, извършено от фондация „ Americans For Tax Fairness ” и института за политически проучвания (IPS), за интервала от 18 март до 7 декември общото положение на живеещите на територията на Съединени американски щати милиардери се е нараснало от 2,95 трилиона $ на повече от 4 трилиона $.
„ Никога по-рано Америка не е виждала такова скупчване на благосъстояние в ръцете на толкоз малко хора ”, акцентира ръководителят на фондацията Франк Клемент. Той счита, че милиардерите биха могли да дават „ голям пакет ” от финансова помощ за битка с пандемията, като от това общото им богатство не би намаляло даже с един цент.
Според изследването, сумата, с която милиардерите са се обогатили, би била задоволителна, с цел да се изплатят по 3 000 $ на всеки гражданин на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР