Никога няма да можем да разберем каква болка изпитва някой

...
Никога няма да можем да разберем каква болка изпитва някой
Коментари Харесай

Мъжете и жените изпитват болка различно

Никога няма да можем да разберем каква болежка изпитва някой различен човек – изключително когато тя е породена от нещо, което в никакъв случай няма да изпитаме сами. Това е и съществена причина, заради която хората толкоз се раздават в разногласия като дали раждането е по-болезнено от това да те ритнат в кайсиите.

Сега обаче ново изследване, оповестено в списанието Brain, хвърля малко светлина върху това за какво има такива разнообразни отзиви. Изглежда, че болката за мъжкото и женското тяло не е идентична – и в този момент знаем за какво.

 Wrist pain

„ Ние заключаваме, че тази полова разлика в отговор на BDNF е хормонално медиирана “, пишат създателите. Това би било в синхрон с предходни изследвания, които показват за болката на дамите по-високите равнища на естроген, само че откривателите също имат и едно значимо доказателство:

Откритието има огромни последствия и освен за спечелването на разногласия за това дали мъжете в действителност са дребни бебета или не. Това е значима стъпка към създаването на по-персонализирани лечения, усъвършенствани, доколкото е допустимо, за самостоятелните потребности на пациента, както и особено за нови медикаменти за ръководство на болката.

„ Разработването на нови болкоуспокояващи лекарства изисква в детайли схващане за това по какъв начин болката се обработва на биологично равнище “, споделя Анемари Дедек, водещ създател на проучването. „ Това ново изобретение поставя основата за създаването на нови лекувания, които да оказват помощ на тези, които страдат от хронична болежка. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР