Никога не сме започвали атака срещу президента Радев. Винаги сме

...
Никога не сме започвали атака срещу президента Радев. Винаги сме
Коментари Харесай

Нинова се възмути: Този служебен кабинет е назначен от един човек и сменя поголовно всичко в цялата държава

Никога не сме започвали офанзива против президента Радев. Винаги сме го защитавали. Това сподели в предаването " Лице в лице “ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Когато той беше най-остро нападнат от Борисов и Цветанов, само Българска социалистическа партия заставаше и на трибуната в Народното събрание, и пред президентството да го брани, тъй че не одобрявам никакъв укор към Българска социалистическа партия, че води война с президента. Винаги сме стояли зад него ", изясни Нинова.

Тя добави, че не са водили частни диалози и президентът не я е канил нито един път на такива диалози.

Според Нинова има опасност от реституция на модела ГЕРБ.

" За 6 месеца направихме доста, доста нежен пробив в модела ГЕРБ, има потребност с удвоени старания след тези избори да създадем държавно управление и да продължим, тъй като сега виждаме една заплаха от реституция на модела ГЕРБ и напъните ни за 6 месеца да не отидат на вятъра ", сподели тя. 

По думите й през фрагментите във властта.

Нинова напомни, че напрежението с президента е почнало преди една година и тогава не е било ясно тъкмо какво се случва.

" Българска социалистическа партия, " Продължаваме промяната “ и Демократична България го издигнахме и подкрепихме за втория. Президентът Румен Радев смъкна държавното управление на Българска социалистическа партия, " Продължаваме промяната “ и Демократична България и сега тече чистка на всички тези фрагменти и възобновяване на ГЕРБ ", означи Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия влиза по-силна на изборите, тъй като през властта потвърди резултати, добави тя.

" Това, което обещавахме в съпротива, го доказахме посредством работата си. Влизаме с доста намерено лице пред гласоподавателите, тъй като доказахме, че може да има обществена страна. Ние бяхме общественият дирек в това държавно управление “, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Тя напомни, че 22 милиарда лв. обществена поддръжка са дали за безвъзмездни детски градини, данъчни облекчения на млади фамилии, нарастване на майчинство, нарастване на детски надбавки, нарастване на минималната работна заплата, ваучерите за храна от 80 на 200 лева за служащите, поддръжката за стопанската система за тока.

" За 12 години пенсиите са увеличени със 164 лева общо. Сега единствено за тези месеци със 167 лева и заложихме през октомври в бюджета преизчисляване на пенсиите, т.е. влизаме потвърдени през властта, че можем да вършим резултат. Това мисля, че ни прави по мощни, тъй като едно е в съпротива да обещаваш, да критикуваш, напълно друго е в действителна власт да се докажеш “, сподели още Корнелия Нинова.

Според нея през предишните месеци идеята за доставки от " Газпром “ се е идеологизирала.

" През април като партия и аз като министър на стопанската система и промишлеността дружно с работодателите обявихме, че е належащо да има доставки от " Газпром “. Ако 1 милиард е азерският газ, 1 милиард втечненият, на нас не ни стигат още 1 милиард и напълно разумно е това да бъдат доставките от " Газпром ". Цялата промишленост претендира за това - 28 000 предприятия, 250 000 работни места. Тя е национално виновна концепция “, означи Нинова.

По отношение на наследството в Министерството на икономиката и промишлеността Нинова сподели:

" Когато станах министър през декември, извиках шефовете на дирекции и шефовете на предприятия и им споделих - На един лист до тази вечер желая 3 казуса, които са незабавни и неотложни и би трябвало да ги решим бързо. Забранявам ви да продавате, приватизирате, концесионирате държавно имущество, желая стратегия за увеличение на заплатите на служащите, понижавам бордовете, с по-малко хора в препоръките на шефовете, политическият ми кабинет няма да взима пари за в допълнение материално стимулиране, ще ги раздам на чиновниците и служащи, и това и направих. Първият ръб, който съм сменила е през май месец, този на " Кинтекс ", означи водачът на Българска социалистическа партия.

Тя сподели, че това е станало, откакто са се уверили, че резултатите им са неприятни и се източва предприятието.

Нинова добави, че на следващия ден ще се състои първият Съвет на шефовете на Държавната консолидационна компания, където са всички държавни предприятия.

" Мислите ли, че ще се занимават с бизнес стратегия, с резултати на предприятията и със заплати на служащите? Нищо сходно, ще вземат следните решения, това е дневният ред - усилват борда от 4 на 7 души. Вместо един шеф ще има трима шефове и втора точка - промяна в управлението на дъщерните сдружения. Не ги интересуват резултати, не ги интересуват заплати, министърът не е изискал един доклад от едно сдружение да пита по какъв начин се развива. Виждате ли разлика – едното е с грижа за предприятията и за служащите. Другото е метла от горната страна до долу. Защо,  като имаш още 6 седмици. Този длъжностен кабинет не е определен от народа. Той е назначен от един човек и сменя поголовно всичко в цялата страна “, съобщи Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР