Никога не сме казвали Корона чао!, но не считам към

...
Никога не сме казвали Корона чао!, но не считам към
Коментари Харесай

Борисов за новия COVID-пик: Спазвайте повече дисциплина, няма да затягаме мерките!

Никога не сме казвали " Корона довиждане! ", само че не смятам към днешна дата, че би трябвало да се паникьосваме, макар нараствания брой заразани. Това съобщи на ексклузивен брифинг министър председателят Бойко Борисов във връзка внезапното повишение на откритите случаи на инфектирани с Covid-19, както и на умрелите за последното денонощие след среща с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, проф. Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб и изпълнителния шеф на Александровската болница проф. Костадин Ангелов, на която беше разисквана настоящата обстановка с разпространяването на ковид у нас. Те също участваха в брифинга.

132-ма са записаните със болест за последните 24 часа, а умрелите са 6-ма, което също е най-голям брой по този индикатор от 13 март насам, когато бяха въведени ограничаващите ограничения.

Не се постанова и не бих призовавал към по-строги ограничения, а към повече дисциплинираност. Спазвайте отдалеченост, стерилизация, дисциплинираност, прикани министър председателят. Всички 6 смъртни случая от това денонощие са на хора с доста тежки съпътстващи болести, разясни той. " От сутринта се поучавам с оптимален брой лекари и специалисти - най-малко 10-на и всички са единомислещи, че вирусът към този момент не е толкоз мощен, не провокира толкоз тежко разболяване както първоначално и по тази причина е по-добре в този момент, през лятото, когато няма и спомагателната тежест от други сезонни вирусни болести, да имаме малко по-свободен режим на живот, добави Борисов.

" Ако в този момент стартираме да затягаме ограниченията, това ще внесе суматоха и доста по-голям риск за целия ни икономически живот ", безапелационен е министър председателят. Заради съблюдаване на строгите ограничения, " имахме малко болни и умряли, когато ги разхлабихме, резултатите се усилват, само че не е по този начин сериозно, с цел да се предприеме освен това. Тестваме всеобщо, по тази причина и толкоз излизат ", добави той.

Достатъчно добре готови сме сега да лекуваме болните - имаме и нужните медикаменти, и задоволително окомплектоване на личния състав в лечебните заведения, разясни той. Просто, би трябвало да се учим към този момент да живеем с този вирус, ето, Балтов е с антитела, подредих му да се самокарантинира, сподели още министър председателят визирайки шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Борисов се включи в брифинга в крачка, прекъсвайки присъединяване си в провеждащия се през днешния ден онлайн Европейски съвет. Той удостовери, че всеобщите упования са за дълбока криза през есента.  " Икономиките не могат тръгнат. По-мощните заделят милиарди, само че когато затънат, харчат повече ", означи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР