Никога не сме били в коалиция с БСП, бяхме в

...
Никога не сме били в коалиция с БСП, бяхме в
Коментари Харесай

Йордан Иванов: Никога не сме били в коалиция с БСП, бяхме в антикорупционно мнозинство

" Никога не сме били в коалиция с Българска социалистическа партия, бяхме в антикорупционно болшинство. Никога не сме преговаряли с тях и не сме подписвали документ, обаче като виждам този път Нинова е пила турско кафе с Борисов ". Така депутатът от " Демократична България " Йордан Иванов разяснява въпроса допустимо ли е да се коалират с Българска социалистическа партия в 48-ия парламент.
Прочетете още
" Демократична България " изрично ще се опълчи на връщането на хартиената бюлетина и е подготвена да привиква цивилен митинги като последна мярка, съобщи в ефира на БНТ той.

Ролята на президента не е просто да събере едни партии, с цел да минат едни и същи и да връчи първия мандат, а да се търси консенсус към значимите за страната проблеми, счита Йордан Иванов.

Сред целите на Демократична България са да спре " взривяването на бюджета " посредством непотребни разноски, правосъдната промяна и ограничението на властта на основния прокурор, изясни депутатът.

" Изготвили сме промени в Наказателно-процесуален кодекс, които сме внесли в комисиите и се надяваме те да бъдат утвърдени от сътрудниците. Виждаме някакъв ентусиазъм и предпочитание за правосъдна промяна в ГЕРБ от другите политически сили и настояваме това нещо да бъде прегледано ".

Третият приоритет на " Демократична България " е изпращането на военна помощ за Украйна, за се солидаризираме със свободните страни и да превъоръжим българската войска, като се освободим от остарялото руско оръжие, сподели Иванов. Според него позицията на президента за оръжието е позорна.

Подкрепата за украинските бежанци е значима и е форма на взаимност, разяснява депутатът. " Демократична България " ще предложи интервалът за оказване на помощ да се удължи до отпадане на нуждата.

" Това обаче не може да бъде самоцелно. Оттук насетне е значимо страната да предприеме ограничения тъй че тези украински жители да бъдат въведени в пазара на труда, тъй че да могат да се оправят без поддръжката на страната. Държавата сбърка пред последните месеци, че не интегрира украинските жители в пазара на труда, а те просто чакаха помощи ", уточни Йордан Иванов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР