Никога не съм снемал своята подкрепа от г-жа Нинова и

...
Никога не съм снемал своята подкрепа от г-жа Нинова и
Коментари Харесай

Радев: Управляващите ежедневно ни тласкат към безпътица, България се нуждае от честни избори


„ Никога не съм снемал своята поддръжка от госпожа Нинова и не преставам да я поддържам в нейните старания да трансформира Българска социалистическа партия в мощна съпротива. Често съм казвал, че без мощна, обединена и градивна съпротива всяка народна власт залинява “. Това съобщи президентът Румен Радев.

Във връзка с освобождението на началника на кабинета му – Калоян Методиев, президентът означи: „ Като президент моята грижа е да вардя достолепието и вероятността за развиване на всеки младеж “.

Радев отхвърли причина за напускането да е разграничение по бъдещи конституционни промени. „ Няма по какъв начин да има разлики. Всеки един в президентството спомага за реализацията на моята политика. Що се отнася до конституционните промени и до това, че те би трябвало да бъдат обсъждани първо с партиите, виждате по какъв начин най-голямата партия, с максимален финансов, човешки и административен запас, внесе недоносче, насмешка към правото, предложение за конституция. Аз избрах другия метод “, изясни той.

„ Поради цялостното привършване на лимита на доверие в този парламент, аз не виждам, че сега имам някакво съображение да импортирам моите оферти за смяна в Конституцията. Ще ги внеса тогава, когато българският парламент придобие още веднъж легитимност, след избори и може съответно да прегледа този въпрос “, добави още Румен Радев.

Ветото си върху част от Изборния кодекс, чиито текстове Радев върна за ново разглеждане, президентът разяснява: „ Липсата на разговор е от Народното събрание. Аз импортирам подробни и аргументирани претекстове за несъгласие. Свидетели сте по какъв начин от парламентарната естрада се декларира: Даже няма да гледаме претекстовете, просто ще отхвърлим ветото на президента. На това му споделям липса на разговор “.

На въпрос дали той има рецензии и към опозицията, президентът отговори: „ Отдавна съм декларирал, че моите рецензиите са към тези, които ръководят. Когато ръководят неефективно, когато разпиляват ресурсите не в полза на народа, постоянно ще подлагам на критика. Когато Българска социалистическа партия вземе властта, аз ще подлагам на критика там, където нещата не се правят както би трябвало “. „ Не се меся в делата на никоя партия, само че не позволявам никой да се меси в моите каузи “, добави още президентът.

Радев не отговори еднопосочно на въпроса дали ще се кандидатира за втори мандат и акцентира: „ Много време има, всеки ден е значим “.

България е към този момент в рецесия – политическа, здравна, икономическа, само че най-голяма е управническата. Управлението всекидневно ни тласка към безпътицата. България пропада и става отрицателен герои в международното медийно пространство, губи легитимност във към този момент всички интернационалните институции. На това би трябвало да се постави край. Край с почтени предварителни избори, съобщи президентът и акцентира, че е нужен спор за нов публичен контракт, съобщи още Радев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР