Никога не съм одобрявала мярката таван на цените и мисля,

...
Никога не съм одобрявала мярката таван на цените и мисля,
Коментари Харесай

Христина Христова, бивш социален министър: Вместо таван на цената, да има таван на надценката

„ Никога не съм одобрявала мярката таван на цените и мисля, че тя води до други неприятни последствия за потребителите. Например, в случай че не му е преференциална цената на този производител, той няма да създава стоката и ще има недостиг или ще я създава с по-некачествени материали. “

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime някогашният обществен министър Христина Христова.
По-добре таван на надценката, в сравнение с таван на цените – там би могло да се работи и отново в партньорство и съдействие с производителите, доставчиците, притежателите на огромните вериги магазини, търговците.
По думите на някогашния обществен министър служебният кабинет е постъпил вярно с това, че не е внесъл бюджет за гласоподаване в Народното събрание, тъй като в 48-ото Народно заседание е нямало болшинство което да поема отговорност за харчовете в държавната хазна.

Според Христова положението на държавните финанси не е розово.

„ Ако не вземем ограничения, има няколко рискове – едната е да се стигне до свръхдефицит, даже да стартира наказателна процедура на Европейската комисия. Да не приказваме, че се борим за влизане в Еврозоната “, разяснява някогашният обществен министър.

„ Имахме доста заплащания, които бяха на калпак, вместо да бъдат целенасочени заплащания (към избрани обществени групи – бел. ред.), които бяха разхищаване на държавни средства. Както подпомагането за електрическата сила на бизнеса и компаниите, които имат свръхпечалба и по този метод също помпат инфлацията с увеличение цените на стоките “, уточни Христова и добави:

„ Това беше не разходване, а разхищаване на средства. “

Не е задоволително ефикасна активността на контролните органи, акцентира някогашният обществен министър.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР