Никога не е ставало въпрос, дали да има или не

...
Никога не е ставало въпрос, дали да има или не
Коментари Харесай

Тунелът под прохода Петрохан никога не бил под въпрос, според Асен Личев

Никога не е ставало въпрос, дали да има или не тунел под " Петрохан ". Това съобщи служебният екоминистър Асен Личев при визитата си в община Берковица, оповестиха от ековедомството.

Не е имало колизия с екологичното законодателство и няма спънки оборудването да бъде осъществено на 100%, изясни Личев. Министър Личев посочи, че до този миг полемиката се е отнасяла за връзката под тунела със скоростния път Ботевград-Видин .
 Екоминистър Личев анулира прекъсването на процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда за прохода
Екоминистър Личев анулира прекъсването на процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда за прохода " Петрохан "

АПИ би трябвало да даде спомагателна информация и документи

Министърът разясни и за какво е прекратил процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда. По думите му дребна част от новото трасе в в началото импортирания от АПИ проект е минавало през предпазена зона " Берковица ".

" Има колизия с Плана за ръководство на предпазена зона " Берковица " за птиците, във връзка с това, че не може да се трансформира предназначението на парцели с трайно предопределение - ливади. За страдание тази заповед е от 2016 година и е имала едномесечен период за обжалване, само че никой не го е направил и е влезнала дефинитивно в действие ", сподели Личев.
 Спряха процедурата за тунел под прохода
Спряха процедурата за тунел под прохода " Петрохан "

Новият път и тунелът минават през предпазени територии

Съвместно с представители на АПИ, ще бъде открито решение за реализирането на връзката под тунела със скоростния път Враца-Видин, увери служебният министър.

Личев сподели пред представителите на медиите къде са проблематичните сектори при реализацията на прохода " Петрохан ". С него бяха регионалният шеф на Монтана Валери Димитров , зам.-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана Любомир Иванов и представители на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).
 Асен Личев изпрати писмо до АПИ за прохода „ Петрохан “
Асен Личев изпрати писмо до АПИ за прохода „ Петрохан “

Това заяви МОСВ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР