Никога не е излишно за родителите да получат помощ и

...
Никога не е излишно за родителите да получат помощ и
Коментари Харесай

6 горещи въпроса за домашните

Никога не е ненужно за родителите да получат помощ и съвет за по-бърза и ефикасна подготовки на домашните, които детето се постанова да написа до късно вечер.

Ето няколко съвета от книгата на Олга Узорова: „ Караул - домашна работа! “.
Част от тях оказват помощ на родителите да убедят детето, че домашната работа е значима и не трябва да се прима като каторга. 
Други са отговор на на практика въпроси от всекидневието.
Авторката дава и 3 аргумента в интерес на домашните, които може да изтъкнете пред детето.

1. Домашните ти оказват помощ да станеш независим. Те те учат по какъв начин да учиш. За да си изпълниш добре дилемите, би трябвало да умееш да планираш, да контролираш себе си в хода на работата и това да продължи до самия ѝ край. Тези привички са от помощ и по-късно при независимата работа в клас. Само в къщи обаче можеш са включиш в деяние другите типове самоконтрол ( да преразкажеш текста, да напишеш отговори на въпросите, да съставиш въпроси към текста, да направиш проект ), а след това да си избереш най-ефективния.

2. Домашните ще ти разкрият особеностите на твоята памет. Така самичък ще можеш да избереш този способ на учене, който подхожда точно на теб ( да четеш на глас от учебника или елементарна за себе си, да си правиш бележки или да рисуваш най-важното.)

3. По време на урока ти научаваш нова информация. Тя постъпва в кратковременната памет. Ако наученото не се повтори, то доста бързо може да бъде забравено. Неприятно е да си седял половин ден на учебно заведение, а след това да установиш, че това време е пропиляно, тъй като не можеш да се възползваш от информацията, нито в живата, нито в учебно заведение, нито на контролните.

Отговор на най-често задаваните въпроси

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР