Никога не е имала ефект минималната заплата в София, тъй

...
Никога не е имала ефект минималната заплата в София, тъй
Коментари Харесай

Икономист: Ще забогатеем ли с вдигането на минималната заплата?


„ Никога не е имала резултат минималната заплата в София, защото тук заплатите са доста по-високи. За да има резултат, би трябвало да е двойно по-висока минималната заплата. “ Това разяснява икономистът Георги Ангелов, откакто на първо чете в пленарна зала бе утвърдено

Експертът изясни, че може би в по-малките обитаеми места като Видин и Смолян може да се усети това нарастване.

„ Tам междинната заплата да кажем е към 1200 лева Тоест има и хора, които са на 800 лева Там може да се усети в известна степен, само че би трябвало да имаме поради, че минималната заплата е много изостанала последните две години поради инфлацията. Тя в действителност пораства по-малко от инфлацията последните две години, което на стопански език значи, че нямаме приходи “, сподели Ангелов.

Той разясни, че хората надали ще забогатеят, по-скоро ще им се върне това, което са имали преди ковид и инфлацията.

Според Ангелов е неточност, че не се е приел бюджетът на страната.

" Служебното държавно управление сподели - няма да предлагаме бюджет, с цел да няма популизъм. И в този момент всеки ден има импортиран нов закон за пенсиите, за обществените помощи, за разноски и по този начин нататък. Тоест става известно, че без бюджет царува цялостен популизъм, тъй като може да предлагаш разноски, без да кажеш от кое място ще дойдат парите. Докато в случай че има бюджет, би трябвало да кажеш, в случай че има разход, от къде ще пристигна приходът. И за това е по-добрият вид да се внесе бюджет, с цел да може всеки да каже, в случай че искаш да увеличиш обществените разноски, от кое място ще вземеш от кое перо “, добави икономистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР