Никога не е добър ден да разберете, че имате COVID-19,

...
Никога не е добър ден да разберете, че имате COVID-19,
Коментари Харесай

Ново 20: След изкаран ковид производството на антитела може да продължи цял живот

 Никога не е добър ден да разберете, че имате COVID-19, само че ново изследване открива, че има положителен смисъл от заразяване с вируса. Изследователи откриват, че пациентите даже с леки случаи на ковид, към момента имат антитела, които ги защищават от реинфекция съвсем година по-късно.

Всъщност екипът от Вашингтонското здравно учебно заведение в Сейнт Луис открива, че тази отбрана от COVID-19 с огромна възможност продължава до края на живота им. Проучването е оповестено в списание " Nature “.

Изследователите изясняват, че първичните отчети, в които се твърди, че антителата против Коронавирус изчезват бързо, откакто инфекцията отмине, не разполагат с всички обстоятелства. Техните открития разкриват, че макар че броят на имунните кафези, произвеждащи антитела, понижава, откакто пациентът е здрав те в никакъв случай към този момент не изчезват изцяло.

" Миналата есен имаше известия, че антителата бързо отслабват след зараза с вируса, причиняващ COVID-19, и всеобщите медии поясняват това като знак, че имунитетът не е многогодишен “, споделя топ създателят доктор Али Елебеди, доцент по патология и имунология, медицина и молекулярна микробиология. " Но това е неправилно пояснение на данните. Нормално е равнищата на антителата да спаднат след остра зараза, само че те не падат до нула. Открихме кафези, произвеждащи антитела, при хора 11 месеца след първите признаци. Тези кафези ще живеят и ще създават антитела до края на живота на хората. Това е съществено доказателство за дългогодишен имунитет. "

След изгубването на инфекцията тези профилирани имунни кафези (дълготрайни плазмени клетки) се реалокират в костния мозък. След като се настанят там, те стартират да излъчват ниски равнища на Коронавирус антитела, с цел да предпазят от реинфекция.

Всъщност това е доказателство, че имунните кафези, борещи се с Коронавирус, не престават да работят " безпределно “.

За да схванат какъв брой дълго трае имунитетът против ковид, Елебеди и екипът му почнали да събират проби от кръв и костен мозък от хора, които са се възстановили от COVID-19.

Изследователите изследвали 77 участници, които непринудено давали кръв на всеки три месеца, започвайки месец след тяхната зараза. Само шестима от тези пациенти се нуждаели от хоспитализация по време на болестта си. 18 участници също дали проби от костен мозък седем до осем месеца след инфекциите си. Пет се върнали четири месеца по-късно, с цел да обезпечат втора проба от костен мозък - близо една година след заразяване с COVID-19. За съпоставяне, екипът е събрал и костен мозък от 11 души, които в никакъв случай не са имали ковид.

15 от пробите от костен мозък от пациенти с ковид съдържали кафези, произвеждащи антитела, които са ориентирани към COVID-19. Костният мозък от петимата пациенти, които се върнали, с цел да дадат втора проба, към момента имал тези кафези четири месеца по-късно. От друга страна, всички 11 души, които не са преболедували COVID-19, нямат нито една от тези кафези, произвеждащи антитела в костния си мозък. За пациентите с Коронавирус откривателите споделят, че няма причина да считат, че тези кафези в миналото ще изоставен човешкото тяло.

" Тези кафези не се разделят. Те са неподвижен, просто седят в костния мозък и отделят антитела. Правят го откогато инфекцията е отминала и ще продължат да го вършат до безспир “, твърди Елебеди.

Въпреки че наподобява, че леките случаи водят до отбрана през целия живот, създателите на проучването означават, че хората, които се оправят с по-тежки признаци, могат да имат по-малка отбрана.

Един от създателите на проучването доктор Джаксън Търнър, инструктор по патология и имунология, споделя:

" Възпалението играе съществена роля при тежък COVID-19 и прекалено много инфектиране може да докара до дефектни имунни реакции. Но въпреки това, повода, заради която хората в действителност се разболяват, е постоянно тъй като в тялото им има доста вируси и съществуването на доста вируси в близост може да докара до добър имунен отговор. Така че не е ясно. Трябва да повторим изследването при хора с умерени до тежки инфекции, с цел да разберем дали е евентуално те да бъдат същински предпазени от реинфекция. "

Сега екипът ревизира дали хората, ваксиниращи се против COVID-19, ще се радват на същия дългогодишен имунитет. В момента CDC споделя, че всеки, който получава и двете дози от имунизациите на Moderna или Pfizer, ще има цялостна отбрана, започваща две седмици след втората доза. Същото важи и за еднократната ваксина на Johnson & Johnson две седмици след приемането ѝ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР