Никога не е било по-лесно, отколкото сега, да съставите идеалния

...
Никога не е било по-лесно, отколкото сега, да съставите идеалния
Коментари Харесай

Идеален работен график - в кои дни служителите предпочитат хоум офис

Никога не е било по-лесно, в сравнение с в този момент, да съставите идеалния си работен график и да го договорите с шефа си. Пандемията от COVID-19 промени корпоративните политики по този начин, че множеството огромни компании към този момент оферират на чиновниците си еластичност да работят както в офиса, по този начин и от у дома. BlackRock Inc. изисква да вземем за пример съществуване в офиса три дни в седмицата, а Apple Inc., която през декември отсрочи плануваното завръщане в офиса на 1 февруари за неопределен срок поради омикрон разновидността, избра три съответни дни за работа в офиса: понеделник, вторник и четвъртък.

Но макар че чиновниците жадуват за време за срещи с хората и отдават приоритет на продуктивността, те също по този начин избират по-свободни разновидности от предлаганите ненапълно структурирани хибридни графици. Предпочитанията варират.

Екстровертните сътрудници, сложните пътувания до офиса и грижите за децата могат елементарно да наклонят хибридните графици към дома или офиса. Хората обаче имат работен темп, а моделите на стадото са показателни - и изненадващо поредни. Ето какво откриват от Bloomberg BusinessWeek след допитване до десетки служащи.

Два дни в офиса. Когато имат опция да избират, множеството офис чиновници избират да са в офисите два дни седмично. Някои от тях избират тези дни да са един след различен, само че множеството ги разделят. „ Обичам да пристигам в офиса, тъй като е по-лесно да организирам мозъчни офанзиви лице в лице с сътрудниците си “, споделя Брандън Муратала, акаунт управител в Murphy O`Brien, компания за връзки с обществеността в Лос Анджелис, която изисква явяване единствено два пъти месечно. Той идва във вторник и сряда. „ За мен е доста по-ефективно да образовам младши чиновници или нови членове на екипа в офиса, когато те могат да се учат от мен, до момента в който седят един до различен. По-лесно е да се сътвори фирмена просвета персонално “.

Служителите, които обичат да вървят три дни в седмицата до офисите, са най-вече мениджъри, чиновници, работещи с клиенти, и такива с работа, обвързвана с доста хора. „ Винаги се пробвам да влизам в корпоративната постройка в понеделник, вторник и сряда “, споделя Бартек Бонецки, началник на отдел „ Хора “ в компанията за биометрична снимка Passport Photo Online, основана в Бялисток, Полша. „ Това ми дава повече сили да стартира седмицата по този метод и по-бързо влизам в работен режим “.

Мениджърите, които имат намерение да върнат чиновниците си напълно в офис а, е добре да извърнат внимание: от всички интервюирани чиновници единствено един човек избира да работи пет дни в офиса - поради домашните му условия, които не са удобни за работа.

Дните за работа в офиса варират. Служителите споделят, че обичат да избират работните си дни според от потребностите на организацията. Джена Карсън, сътрудник в уеб страницата за персонални финанси Money Lucid, избира да върви на работа в понеделник и петък, когато съгласно нея в нейния отрасъл е най-натоварено. " Това е от изгода за компанията. "

Ричард Форд, съосновател на компанията за корпоративни налози Hart Accounting Services в Онтарио, изисква от чиновниците си да се явяват два пъти седмично в офиса. „ Напоследък виждам, че четвъртъците стават все по-популярни “, споделя Форд, който счита, че това оказва помощ на екипа му да завърши персонално дилемите за тази седмица. Много от срещите с клиенти също нормално се насрочват във вторник, сряда и четвъртък, което притегля работещите с клиенти.

С малко подканяне чиновниците показват, че изборът им значително е подбуден от персоналния им живот. Самият Форд избира да работи в офиса в сряда, с цел да може да вземе децата си след учебно заведение. Марк Бромхол, създател на южноафриканската услуга за информация за цените на хранилища StorageBuddy, възнамерява офисната си активност с интензивности след работа. „ Четвъртък е обществен ден, което значи, че постоянно се срещам с другари за питиета след работа “.

Шарън ван Донкелаар, основен маркетинг шеф на Expandi - съветник за LinkedIn - построява графика си към онлайн курсове за професионално образование. „ Аз персонално обичам графика си “. споделя тя. „ Оценявам времето, което получавам, с цел да се съсредоточа върху курсовете и дилемите си. Нямаше да мога да го направя, в случай че работех по постоянен график “.

Продуктивните понеделници са на мода . Ако сте си мислили, че хората се бавят с работата вкъщи, помислете още веднъж: Работниците избират мястото, където понеделниците им ще бъдат най-продуктивни. Това значи, че хората, които се занимават с планове, обичат да работят от у дома. Фирмата за цифров маркетинг Structured Agency изисква от чиновниците да се явят на съвещание на личния състав в сряда в 14:00 ч., а другояче е гъвкава. В понеделник офисът е спокоен. „ Политиката ни на отворени порти ни сподели, че в понеделник чиновниците се стягат, с цел да стартират да извършват седмичните си цели “, споделя ръководещият шеф Ник Шакелфорд. Служителите със обществена или екипна активност са склонни да идват в офиса в понеделник.

Популярни са петъците с работа от у дома. Ако пандемията е провокирала един безапелационен седмичен табиет, то това е ранното започване на петъците у дома - и ранното им привършване, с цел да се откъснат чиновниците за уикенда в ранния следобяд. Но това не е допустимо за хората в компании, които са заети в петъците. „ Шефът ми изисква от мен да работя в понеделник и петък в офиса, тъй като това са двата най-натоварени дни от седмицата ", споделя Томас Хокинс, управител наличие в Electrician Apprentice HQ.

Популярността на петъците у дома е основала подгрупа от служащи, които се любуват на тишината на най-вече празните офиси. „ Обикновено петъците са най-трудният ден за поддържане на мотивацията, тъй че свежата промяна на ситуацията ме зарежда с сила и ме кара да се веселя още повече, че ще се прибера вкъщи ", споделя Карсън, който работи „ от рано до късно “.

Работните дни в офиса не са съкратени . Пандемичните разтърсвания не са раздрусали концепцията за работа от 9 до 5. Дори чиновниците, които идват единствено за една утринна среща, са склонни да останат през целия ден, макар че се измъкват най-вече след към седем часа, а не след осем или девет. С изключение на тези дни в офиса, работното време на някои чиновници става все по-нетрадиционно.

„ Някои от чиновниците ни работят от 8 до 16 часа, други - заран и вечер “, споделя Девон Фата, основен изпълнителен шеф на компанията за уеб дизайн Pixoul, която изисква от чиновниците си да се явяват в офиса за две седмични срещи. „ Имам един чиновник, който работи извънредно през нощта, като се изключи тези срещи “.

Главните изпълнителни шефове към момента се приспособяват към всичко това. „ Като основен изпълнителен шеф аз съм в офиса повече от всеки различен ", споделя Фата. Той надалеч не е самичък. „ За мен няма ограничаване за работата ми в офиса ", споделя Мерилин Гаскел, създател на търсачката True People Search. „ Понякога си потеглям рано, от време на време работя в офиса до късно. Работя дълги часове, с цел да съм сигурна, че всичко е наред “. Нейните чиновници към този момент не работят същите часове - само че я приканват да се отпусне. „ Те ми се обаждат по телефона да обядвам с тях “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР