Никога и по никакъв начин през живота си не съм

...
Никога и по никакъв начин през живота си не съм
Коментари Харесай

Таско Ерменков не искал да изплаши софиянци за качеството на водата, а да задейства институциите

Никога и по никакъв метод през живота си не съм целял основаването на суматоха и възбуждането на голословни страхове у хората. В същото време постоянно съм се придържал към убеждението си, че хората имат правото да бъдат осведомени за неща, директно свързани с тяхното здраве и живот, а способените институции са задължени да обезпечават навреме тази информация. " Това съобщи през днешния ден националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Таско Ерменков от парламентарната естрада, оповестиха от пресцентъра на партията.

Изявлението пристигна във връзка напрежението от последните дни поради негов пост в обществената мрежа Facebook, в който той оповестява, че водата в София е рискова за пиянство. Днес и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява, че " по този начин не се прави ". Начинът, по който Таско Ерменков е показал информацията, за нас е погрешен, сподели тя. След съвещание на групата на левицата Нинова уточни, че въпреки всичко това не е съображение Ерменков да бъде изключен от групата на партията или да напуща Народното събрание, " само че е задоволително съображение да сервира опрощение на софиянци, които са се почувствали наранени или застрашени по някакъв метод ".

Малко по-късно в пленарната зала Ерменков изясни, че на персоналния му профил във Facebook са били изпратени сходни известия с това, което той е съобщил. " В интернет потърсих мнения на РЗИ, чиито отговорности са да наблюдават всекидневно качеството на питейната вода, на Регионална инспекция за опазване на околната среда и " Басейнова дирекция ", които пък наблюдават за положението на язовир " Искър ". Такива мнения нямаше ", сподели той. По неговите думи, имайки поради, че става въпрос за изразени паники и подозрения по проблем, директно обвързван с живота и здравето на хората, е пуснал на страницата и в профила си апел за интервенция на способените органи за информация.

" Винаги съм считал, че националният представител е национален, когато споделя проблемите, паниките и болките на народа си и търси метод да ги чуе, да обясни и да направи опит да ги реши ", изясни държанието си Ерменков. Според него за някои хора е било неразбираемо дефинирана първата част на въпросната обява и не става дума за разпространение на информация, а апел към институциите да си правят работата навреме.

" Може някои от жителите и да са били в действителност уплашени и да съм основал нравствен дискомфорт, за което най-искрено апелирам да бъда извинен ", сподели още националният представител. " Между другото едвам в неделя на обед, след диалог с ръководителя на ДАНС, разбрах, че сходни паники се споделят в София от цяла седмица. Може и някои да са се почувствали дискомфортно, само че си мисля, че хиляди жители са се чувствали още по-зле поради едноседмичното безмълвие на способените институции - безмълвие, неприемливо по въпроси, свързани и с националната сигурност, и с живота и здравето на хората ", разяснява депутатът от левицата.

По думите му, в случай че още при започване на седмицата РЗИ и държавният здравен контрольор са декларирали, че в София с водата всичко е наред, е нямало да се стигне и до обявата му. Според него резултат от обявата въпреки всичко е имало и способените институции са си свършили работата, само че със седмично забавяне и е под въпрос дали щяха да си я свършат, в случай че не е писал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР