Никога досега, поне доколкото ни е известно, човешкият вид не

...
Никога досега, поне доколкото ни е известно, човешкият вид не
Коментари Харесай

10 000 крачки не означават нищо

Никога до момента, най-малко доколкото ни е известно, човешкият тип не е разполагал с толкоз седящи по през целия ден човеци. Все сме преследвали някой глиган или сме търсели дърва за огъня, обаче в този момент преследваме единствено курсора на мишката с взор.

Ако в миналото сме си купували спортна гривна, Apple Watch или просто сме хвърляли по някое око на здравословните портали, то сигурно сме чували, че е значимо да се раздвижваме с 8000 до 10 000 крачки дневно. На кого обаче изискуем тази рекомендация?

През 60-те години в Япония се появява един от първите педометри (уреди за премерване броя на крачките), който се наричал manpo-kei , в превод " измервач на 10 000 стъпки ".

Машинката станала много известна, а концепцията за ежедневното изминаване на 10 000 крачки се трансформирала в здравословен най-малко за хората.

Интересното е, че няма научни доказателства, че цифрата носи някаква " магия " за здравето ни, написа Guardian.

Според данни от Световната здравна организация и Американската кардиологична асоциация, 20-30 минути ходене дневно са задоволителни за организма ни.

Ако към разходката си прибавим и крачките, които приблизително навъртаме вкъщи и в офиса, дневната ни численост би била към 7500, което съставлява изцяло здравословен режим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР