Никое управление не е съвършено. За мен обаче беше показателната

...
Никое управление не е съвършено. За мен обаче беше показателната
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Чаках удобния момент да внеса промени в Закона за хазарта

„ Никое ръководство не е напълно. За мен обаче беше показателната твърдата позиция и ясната поддръжката на ГЕРБ и на министър-председателя за моя законопроект. Това значи, че чадър няма. Може би просто аз съм този, който е отворил похлупака на гърнето ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Валери Симеонов, който през вчерашния ден внесе напълно нов Закон за хазарта, макар че бюджетната комисия към този момент утвърди поправките в закона, който той и още шестима народни представители бяха предложили.

„ В средата на 2018 година внесох подобен план за промени в Закона за
хазарта. Този вид, който в този момент импортирам, е много по-обхватен и потребен за страната. Става дума за едни стотици милиони, които отиват в частни ръце. В това няма неприятно, само че има укрити такси от страната, и то с незаконното подпомагане на Комисията по хазарта ”, съобщи Валери Симеонов.

Припомняме, че през вчерашния ден Комисията по бюджет и финанси одобри на първо четене законопроекта на Симеонов и група народни представители за промени в Закона за
хазарта. Те влязоха като изключителна точка в Бюджетната комисия. Предложението беше утвърдено от 11 депутати от редиците на ГЕРБ и „ Обединени патриоти ”. Шестима се въздържаха, измежду които депутати на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Никой не гласоподава „ срещу ” това лотарийните игри към този момент да са единствено държавни, действително нямаше и спор по тематиката.

„ Работата на един политик, с моите благоприятни условия, е да реши по кое време един законопроект може да мине. За мен беше добре пристигнала информацията във връзка с злоупотребите за невнесените над 260 млн. Чаках комфортния миг да внеса тези промени ”, сподели още Валери Симеонов.

По думите му Комисията по
хазарта е била купена. „ Тя си е затваряла очите за поредност от закононарушения. Със в този момент настоящия закон, да вземем за пример, е неразрешено да има хазартни зали и всевъзможни други игри на хазарта в радиус не по-малък от 300 метра от учебни заведения и детски градини. До 32-ра гимназия, през 10 метра до него има и казино, и бинго. Това е направено преднамерено, тъй като там има деца и младежи ”, счита Симеонов.

По думите му, не се управлява и продажбата на лица до 18 година, защото активността е трансферирана на дистрибутори, които не следели за възрастта.

„ И по този начин даже деца си купуват талони ”, уточни още той.

Той разяснява, че Световната здравна организация дефинира
хазарта като болест.

„ Хазарт е имало постоянно, даже по времето на социализма. Хазартно подвластните хора би трябвало да има къде да играят, само че би трябвало и да бъдат някак следени. Не можем да го забраним напълно, тъй като това би означавало да отворим вратата за черния
хазарт “, добави Валери Симеонов.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР