Никое дете не се ражда лошо. Белѝте и непослушанието идват

...
Никое дете не се ражда лошо. Белѝте и непослушанието идват
Коментари Харесай

Не се карайте на децата, прегръщайте ги

Никое дете не се ражда неприятно . Белѝте и непослушанието идват по-късно, постоянно като разследване – най-много на родителското държание, само че и на естествените стадии от развиването на детето.

Напълно редно е до през вчерашния ден послушното дете да стартира да споделя ясно „ не “ и да тропа с краче.

Това е неговият метод да покаже на света и родителите си, че към този момент не е като плюшена играчк а, а същинско, мислещо, настрана създание със свое мнение по значимите въпроси като яденето, обличането на якето и избора на играчки.

Обикновено в такива ситуациипопадат в порочната игра на нерви, в която в действителност няма спечелили.

Или родителят се предава и като омеква или детенцето се разплаква и се помирява да потисне личното си предпочитание единствено и единствено мама да спре да крещи.

Ако обаче единствено за секунда съумеете да потиснете желанието си да се наложите , ще си дадете сметка, че детето ви не ви прави на инат , то просто има разнообразни от вашите стремежи.

А това е напълно, напълно естествено.

За да избегнете бурите – може би не всички , само че най-малко огромна част от тях, вместо да крещите, прегърнете детето си .

Още преди то да се е изнервило, преди вие да сте повишили звук и мирът у дома да е отишъл по дяволите – прегърнете го.

 ThinkStock

Това ще го успокои, ще ви помогне и на вас директно по-късно да му обясните умерено за какво не може да излиза по сандали в снега и ще ви помогне дружно да се измъкнете от една обстановка, в която, както към този момент споменахме, няма спечелили.

Има и различен, доста типичен случай, при който децата стартират да се държат зле – когато желаят да привлекат вниманието на родителите си.

Склонни сме да не обръщаме внимание на едно чинно и потънало в играта си дете .

Не го хвалим, не го насърчаваме, не показваме удовлетворението си от добротата му. Едва ли не го одобряваме за даденост.

В мига, в който нещо се счупи, бумне, по-малкото дете се разплаче или нещо се разлее, всички налични родители скачат и стартират да търсят сметка от детето какво се е случило.

 семейство деца дете родители Thinkstock

Децата бързо виждат тази взаимозависимост и стартират да я употребяват когато желаят да прекарат малко време с мама и тати, било то и в случай че би трябвало да ги слуша по какъв начин му се карат.

Не можем да ги виним, нали!

Затова и прегръдката е доста по-добрият отговор от кавгата. Разбира се, не и преди да сте обяснили ясно, че чупенето, биенето и впрочем нападателни действия не са положителни. Но не с доста думи и постоянно последвани от мощна прегръдка.

Децата ни имат потребност от нас по пътя си към израстването. Нека не им обръщаме внимание единствено когато би трябвало да им се скараме за нещо.
 Трогателните препоръки на едно дете към неговите родители  Трогателните препоръки на едно дете към неговите родители  Трогателните препоръки на едно дете към неговите родители  Трогателните препоръки на едно дете към неговите родители
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР