Ники Златков и Prospeed изкараха Audi S1 Pikes Peak by

...
Ники Златков и Prospeed изкараха Audi S1 Pikes Peak by
Коментари Харесай

Това е новото състезателно чудовище на Ники Златков

Ники Златков и Prospeed изкараха Audi S1 Pikes Peak by Prospeed за пръв път на писта. Това е мотивът да се свържем с водача, който да опише повече за този неповторим спортен автомобил, плод на над 5-годишен труд.

Златков споделя, че това е изцяло нов автомобил, доста сходен на остарялата му бегачка за планинските съревнования, само че с изчистени всички нейни дефекти.

Автомобилът следва силуета на емблематичния S1 Pikes Peak, с който Валтер Рьол печели „ Изкачването към облаците ” през 1985 година Златков споделя, че това не е имитация, тъй като екипът му е добавил доста нови съставни елементи, само че най-важното – автомобилът е създаден по отношение на актуалните условия, аеродинамиката е друга, центърът на тежестта, височината… Просто общото усещане е като да гледаме оригинала (предното крило е изключително издаващо), само че действително това е радикално друг автомобил. Все отново тогава цялото 20-километрово трасе е макадамово, а през днешния ден – асфалтово.

Златков е доста окуражен от първата противоположна връзка от автомобила. Сега за екипа предстоят проби на „ Серес ”, където би трябвало да се посочи управляемостта, тъй като високата мощ не значи наложително скорост и ниско време в манша. В Гърция ще се търси скорост в завоите. След това, в мига, в който Ники усети, че е подготвен, ще се търси първият вероятен старт от Европейския планински шампионат, с цел да тества автомобила в действителни бойни условия. А през 2024 година ще се гони цялостна стратегия в Европа.

Болната тематика за присъединяване му в България… Той желае и би взел участие в кръгове от планинския шампионат, само че за задачата федерацията би трябвало да му размрази лиценза. Това, обаче, не зависи от него.

Още любопитни обстоятелства и мощността на модела може да разберете на

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР