Ники Хейли стана първата жена, която печели първичните избори на

...
Ники Хейли стана първата жена, която печели първичните избори на
Коментари Харесай

Хейли влиза в историята, като побеждава Тръмп за първи път на първичните избори на Републиканската партия

Ники Хейли стана първата жена, която печели първичните избори на Републиканската партия след победа във Вашингтон, окръг Колумбия.

Бившият дипломат в Организация на обединените нации беше разгласен за победител късно в неделя. Победата предлага дребен подтик на нейната акция, само че някогашният президент на Съединените щати Доналд Тръмп резервира голяма преднина в конкуренцията да стане претендент на републиканците на президентските избори през ноември.

Единственият останал кандидат на Тръмп за номинацията завоюва 62,9 % от гласовете в столицата. Противоречивият някогашен президент взе 33,2 %. Резултатът даде на Хейли всички 19 заложени делегати.

„ Не е изненадващо, че републиканците, които са най-близо до дисфункцията на Вашингтон, отхвърлят Доналд Тръмп и целия му безпорядък “, сподели в изказване представителят на акцията на Хейли Оливия Перес-Кубас.

Въпреки това Републиканската партия наподобява подготвена да огледа оттатък този безпорядък, който включва многочислени правосъдни каузи, в това число опити Тръмп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР