Никарагуанският президент Даниел Ортега разреши на руски войски, изтребители и

...
Никарагуанският президент Даниел Ортега разреши на руски войски, изтребители и
Коментари Харесай

ЛАТИНСКА АМЕРИКА НАПОМНИ ЗА СЕБЕ СИ: ЩЕ ИМА ЛИ РУСКА ВОЕННА БАЗА В НИКАРАГУА?

Никарагуанският президент Даниел Ортега позволи на съветски войски, изтребители и бойни кораби да посещават Никарагуа. Руското военно наличие в латиноамериканската страна ще бъде за образование или при пораждане на изключителни обстановки.
Ортега е правилен съдружник на Русия още от времето, когато ръководеше революцията от 1979 година, която смъкна от власт диктатора Анастасио Сомоса. Ортега е президент от 1985 до 1990 година, а през 2007 година още веднъж е избран отново.

През ноември 2021 година Ортега завоюва следващ мандат с към 76% от гласовете. На наблюдаващите на изборите от Европейския съюз и Организацията на американските страни не беше разрешено да управляват процеса, а на публицисти бе неразрешено да влизат в Никарагуа.
Съединените щати и Европейският съюз постановиха на 10 януари т.г. наказания на шестима висши чиновници на Никарагуа, измежду които министъра на защитата. Решението бе взето след провеждането на президентските избори, които Брюксел и Вашингтон осъдиха като фалшифицирани в интерес на президента Даниел Ортега.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР