Никарагуа поиска от Международния съд да нареди на Германия да

...
Никарагуа поиска от Международния съд да нареди на Германия да
Коментари Харесай

Никарагуа иска Съдът в Хага да задължи Германия да спре оръжията за Израел

Никарагуа изиска от Международния съд да подреди на Германия да спре износа на оръжия за Израел , оповестява " Ройтерс ".

Освен това страната упорства за анулация на решението на Съда за прекъсване на с претекста, че има сериозен риск от геноцид в Газа.

Посланикът на Никарагуа Карлос Хосе Аргуело Гомес съобщи пред съда, че Германия е нарушила Конвенцията за геноцида от 1948 година , като е траяла да доставя Израел с оръжия и откакто Международният съд постанови, че е допустимо Израел да е нарушил някои права, обезпечени от конвенцията, по време на нападението си против Газа.

Няма подозрение, че Германия е била изцяло наясно със сериозния риск от осъществяване на геноцид в линията Газа, акцентира той.

и съобщи, че има право да се пази. Германски чиновници пък показаха, че делото на Министерски съвет не е целесъобразно.

Аргуело Гомес напомни, че според Конвенцията за геноцида страни като Германия също имат задължението да предотвратяват геноцида.
 Реакцията на Запада по отношение на делото за геноцид против Израел
Реакцията на Запада по отношение на делото за геноцид против Израел

Блинкън отхвърли изказванията на Южна Африка като неоснователни

Берлин ще показа своята страна в съда на следващия ден.

Германия е един от най-верните съдружници на Израел след нападението на " Хамас " на 7 октомври, при което бяха убити 1200 души.

Освен това тя е един от огромните експортьори на оръжие за Израел - по данни на Министерството на стопанската система през 2023 година страната е доставила военно съоръжение и оръжия за 326,5 милиона евро.

От 7 октомври при военната атака на Израел в Газа.

Делото на Никарагуа в Международния съд, прочут още като Световния съд, се основава на против Израел.
 Съдът в Хага призна правото на палестинците в Газа да бъдат предпазени от геноцид Обновена
Съдът в Хага призна правото на палестинците в Газа да бъдат предпазени от геноцид

Палестинците са предпазена група според конвенцията за геноцида, сподели съдът

През януари Международният съд постанови, че изказванията на Южна Африка, че Израел е нарушил някои права, обезпечени от Конвенцията за геноцида, по време на нападението си против Газа, са правдоподобни и подреди незабавни ограничения, в това число прикани Израел да спре всевъзможни евентуални актове на геноцид.

Основните спонсори на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, измежду които Съединените щати и Германия, стопираха финансирането ѝ след обвинявания, че към 12 от десетките хиляди палестински в офанзивите от 7 октомври.

Оттогава Берлин възобнови отчасти финансирането за районната работа на организацията в Йордания, Ливан, Сирия и Западния бряг.

Правителството обаче ще вземе решение за поддръжка за организацията на Организация на обединените нации в Газа едвам след обзор на настоящото следствие на обвиняванията.
 Израел отхвърли обвиняванията за геноцид на Южна Африка
Израел отхвърли обвиняванията за геноцид на Южна Африка

Обвиненията представлявали мощно деформиране на реалността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР