Никакви реформи не се осъществиха, никакви стратегически действия не се

...
Никакви реформи не се осъществиха, никакви стратегически действия не се
Коментари Харесай

Трите кабинета на Борисов са застой, обречен на провел

Никакви промени не се реализираха, никакви стратегически дейности не се започнаха, никакъв изпреварващ растеж на обществено-икономическото развиване не бе реализиран през последните 10 години. Тук е сравнението с последния интервал на тоталитарния режим, когато се говореше за имагинерна непоклатимост, а всичко се разрушаваше. Работи се с палиативни и постоянно голословни ад-хок ограничения. Застой и статукво са думите, които характеризират тези години. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ някогашният вицепремиер Лидия Шулева, министър на труда и обществените грижи и на стопанската система в държавното управление на Симеон Сакскобургготски.

Вижте цялото изявление на Лидия Шулева тук:

В изявлението Лидия Шулева сподели още:

В стопански проект 10-годишното ръководство на ГЕРБ е крепене на статуквото. През цялото това време мантрата беше да се пази стабилността, другояче казано, да задържим без внезапни придвижвания постигнатото в предходните години на напредък.

Когато аз бях министър на икономиката(2003-2005 г.) директните задгранични вложения бяха сред 28 и 32% от Брутният вътрешен продукт, а страната още не беше член на Европейски Съюз. Сега не могат да стигнат и 1%. Сравнението приказва задоволително.

Основната причина е неналичието на правов ред, която поражда корупция.

Говорим за беднотия, безработица, обществени проблеми, само че дълго време не си давахме сметка, че коренът на злото се крие в неналичието на правораздаване. Това е повода за бедността у нас.

Нито един бизнес не може да се развива умерено и решително, без да се притеснява, че може да бъде присвоен. Нито пък задграничен вложител ще пристигна, с цел да се бори с административните спънки.

ГЕРБ извади шанс, че още с идването си на власт започнаха да текат парите по европрограмите от Брюксел, от които главно зависи стопанската система ни. Липсата на правов ред разреши да се появят понятия като „ такса триумф “ и други начини за асимилиране на тези средства и приемане на публични поръчки.

Лично Саркози ми е казвал, че Франция не е съгласна България да има 10% плосък налог, тъй като по този метод можем да притеглим техни вложители и работна ръка, което е недопустимо за френските гласоподаватели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР