„Никаква полза няма от нулевото ДДС за хляба. На всички

...
„Никаква полза няма от нулевото ДДС за хляба. На всички
Коментари Харесай

Абровски: Няма полза от нулево ДДС на хляба, трябва да се намали ставката на суровините


„ Никаква изгода няма от нулевото Данък добавена стойност за хляба. На всички е ясно и тези диалози бяха водени доста от дълго време, доста преди изборите с всички политически сили и на всички беше ясно, че нулева ставка на Данък добавена стойност ще резервира цената на хляба такава, каквато е сега за избран интервал от време “, съобщи ръководителят на земеделската комисия в Народното събрание Пламен Абровски в „ Лице в лице “.

„ За мен е доста по-логично беше ние да се насочим към понижаване на Данък добавена стойност на суровините. От това брашно се създава хляба, от това брашно се създават кифли, от това брашно се създават пици. Утре, когато се вдигне брашното ще кажат, ами би трябвало да вдигнем цената на хляба “, разяснява ръководителят на земеделската комисия в Народното събрание.

Абровски съобщи, че не е бил на съответната съдружна среща, когато е ставало дума за антикризисните ограничения, свързани с цената на хляба.

„ Това не е земеделската част, това по-скоро в въпрос към Любомир Каримански и финансовата комисия, тъй като е част от данъчната ни система “, съобщи шефът на земеделската комисия.

Според него за закупуването на зърно се приказва от два месеца и ще се приказва най-малко още толкоз.

„ Икономическата логичност на този развой е малко сбъркана. Първоначалната концепция да изкупим зърно за цяла 1 година към този момент не стои на дневен ред. След 20 дни ще стартираме новата акция и ще имаме доста повече зърно “, разяснява Абровски.

Председателят на земеделската комисия в Народното събрание подсигурява, че в България в никакъв случай няма да останем без самун, зърно и олио.

По думите му, продоволствена рецесия ще има в света, само че не и съответно в България. Абровски даде образец с Африка, където такава сигурно ще има.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР