„Никаква опция не може да бъде отхвърлена, когато става дума

...
„Никаква опция не може да бъде отхвърлена, когато става дума
Коментари Харесай

Асен Василев: Не отхвърлям опцията да стана премиер, но нека да не изпреварваме събитията

„ Никаква алтернатива не може да бъде отхвърлена, когато става дума за положителното на България”. Това сподели пред NOVA вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, запитан дали може той да оглави държавно управление, в случай че се завърти рулетката и президентът отново би трябвало да дава мандата на партиите, с цел да образуват държавно управление.

„ В момента съм на поста, на който най-вече мога да допринеса за развиването на страната”, сподели още Василев.
„ Няма смисъл да изпреварваме събитията. Нека забележим какво ще стане на вота. След това, като пристигна първият мандат, ще забележим по какъв начин ще реагираме. В това число и на база каква поддръжка може да се откри в депутатите в парламента”, сподели Василев.

Относно изискванията за съдружно държавно управление, препоръчани от Бойко Борисов, Василев сподели: „ Ние в коалиция с господин Борисов няма да влезем”.

За експертно държавно управление, при положение, че актуалното падне, от „ Продължаваме Промяната” не биха влезнали. „ Ние не бихме взели участие под никаква форма в експертно правителство”, сподели Василев.

Той сподели, че в случай че държавното управление падне и го наследи коалиция на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане” и Има Такъв Народ, ще стачкува.
Репликата му към опозицията през днешния ден, е била плод на страсти, сподели още Василев.

„ Извиних се за нея. Но помолих и ГЕРБ да се извинят за последните 12 години икономическа политика, която организираха. Тя е в ущърб на българските граждани”, сподели Василев. „ Виждаме като осъществено, трагично усили разликата сред бедните и богатите. Има безусловно неверно систематизиране на ресурсите”, счита Василев.

Относно упованията му по какъв начин ще се гласоподава на вота на съмнение, Василев сподели: „ Не мога да ви кажа сега какъв брой хора и по какъв начин ще гласоподават, това е на тяхната съвест”. „ В момента всеки народен представител носи тежък кръст – дали ще хвърли цялата страна под автобуса”, разяснява още той. По думите му „ депутатите не са машини за гласуване” и не би трябвало да получават отдалечено „ указания какво да правят”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР