Никъде няма в заповедта на министър Ананаиев да бъдат изграждани

...
Никъде няма в заповедта на министър Ананаиев да бъдат изграждани
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Нямаме задължения да проверяваме по влаковете

Никъде няма в заповедта на министър Ананаиев да бъдат изграждани КПП-та на гарите. Нямаме отговорности да ревизираме по влаковете. Това стана ясно от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов по време на брифинг в Министерския съвет по отношение на ограниченията, които Вътрешното министерство подхваща, във връзка Великденските празници. Как да обърнем влака и да го върнем, няма такава опция, акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Ако бъде построено контролно-пропусквателен пункт на самата гара, какво вършим с тези жители, които нямат съображение да дойдат в София? Ще ги държим на гарата, не знам. Не би трябвало да се мъчим да заобиколим системата и ограниченията, които са. Ограниченията са единствено с цел да се резервира здравето на хората, съобщи комисар Иванов. Той изрази страдание, че на хората изобщо не им пука и доста проявават безконтролно държание. Ние не желаеме да глобяваме, не желаеме да наказваме, само че инспекциите ще продължат и след Великденските празници, посочи още комисар Иванов.
По думите му от направените на инцидентен принцип инспекции по заявления, които са оставени на контролно-пропусквателен пункт на регионалните градове, тествани са 9 312 заявления – е открито, че 641 лица, които са показали съображение, че отиват на работа, се оказва, че изобщо не имат подписани трудови контракти. Това сподели на брифинг в Министерски съвет основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов.

80 лица са показали, че отиват на работа, а са регистрирани в бюрата за безработни.
„ Не мисля, че служителите на реда, които са на тези контролно-пропусквателен пункт са там за насмешка и да се ч1удим по какъв начин да ги излъжем.Премиерът беше явен като сподели, че има заповед на министър Ананиев, която е в действие и ние я изпълняваме – няма да бъде издавана нова заповед. Затварят се регионалните градове, през вчерашния ден хората се юрнаха и на изхода от София беше ужасно. Не знам къде отиват тези хора, не схващат ли каква е заплахата. Заповедта на министър Ананиев споделя, че регионалните градове се напущат, когато има съображение за това. Единственото, което има разлика с идните празници, защото са 4 почивни дни, се допуска, че множеството предприятия и държавни служби не работят и основанието отиване на работа ще отпадне. Колегите ще продължат да извършват своите отговорности “, уточни Иванов. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР