Ник Кирьос сподели, че въпреки успехите, които постигна през този

...
Ник Кирьос сподели, че въпреки успехите, които постигна през този
Коментари Харесай

Кирьос: Хората не разбират през какво преминавам


Ник Кирьос показа, че макар триумфите, които реализира през този сезон, към момента му се постанова да минава през голям брой провокации отвън корта. Австралиецът разкри детайлности към всекидневието си и персоналния си живот, като бе безапелационен, че поради всичко, протичащо се към него, не е по никакъв начин елементарно да остане порядъчен и положителен.

„В момента се усещам изтощен и отпаднал. След двата финала във Вашингтон в неделя се прибрах в хотела чак в 03:00ч. Преди мача с Баес въобще не упражнявах и по тази причина съм доста впечатлен от представянето си. Себастиан изживява може би най-силния си сезон. Той е превъзходен състезател и проби в Топ 35. Знаех, че няма да ми е елементарно. Щастлив съм, че съумях да предложа на почитателите това, което желаеха: Кирьос против Медведев във втори кръг“ – сподели австралиецът на днешната си конференция.

„Едва ли има потребност да споделя, че мачът против Медведев ще бъде доста тежък. Както във физическо, по този начин и в психическо отношение не съм толкоз пресен, колкото ми се желае. Надявам се Даниил също да е изтощен, защото стигна до края в Лос Кабос. Ще се опитам да се приготвя по верния метод – да се наспя добре, да направя качествена подготовка с физиотерапевта си и вследствие на това да съм в положение да покажа най-хубавото от себе си на корта. Ще опитам да се развличам на корта и да играя по- най-хубавия метод. Не е срамно да загубиш от Медведев. На съвсем всеки му се е случвало“ – добави Кирьос.

На няколко пъти през последните месеци Кирьос съобщи, че се е трансформирал фрапантно като персона и гледа доста по-позитивно както на тениса, по този начин и на живота. Той обаче разкри също, че за това се изискват съществени старания.

„Нужно е да полагаш много старания, с цел да се будиш с положителна настройка всяка заран. Нямам треньор, тъй че би трябвало самичък да изготвям графика си и да си насрочвам тренировките на корта и във фитнеса. Трябва да се стимулирам самичък, което изисква сериозна дисциплинираност. Старая се да имам сред 3 и 5 часа свободно време всеки ден, както и да хапвам и дремя вярно. Трудно е, тъй като пътувам непрекъснато, а също така майка ми е в болничното заведение, татко ми също имаше здравословни проблеми, а на брат ми неотдавна му се роди дете. Не съм там, където бих желал да бъда“.

„В момента е доста мъчно да си Австралиец, защото поради противоепидемичните ограничения не можем просто да влизаме и излизаме от страната когато си желаяме. Има доста неща, които са невидими за почитателите и медиите. Те виждат единствено играта ми и държанието ми на корта. Хората не схващат през какви провокации преминавам и какво се случва в персоналния ми живот. Това, несъмнено, важи освен за мен, само че и за останалите играчи в Тура“ – показа финалистът от Уимбълдън.

Роденият в Канбера тенисит обаче бе безапелационен, че макар всички компликации ще продължи да се пробва да въодушевява младите почитатели на тениса по целия свят.

„Мисля, че има доста хора, които бих могъл да вдъхновя. Това, че изяснявам за какво тъкмо играя, несъмнено оказва помощ в това отношение. Преди Australian Open взех решение, че желая да упражнявам настойчиво и да изиграя мощен сезон. Бях решен да се вложа изцяло в подготовката. Исках да напомня на всички, че в действителност ме бива в тениса и че съм в положение да се съревновавам с най-хубавите и да спечелвам титли. В момента съм поел по добър път и желая да продължа по този начин“ – сподели международният №37.

Мачът сред Ник Кирьос и Даниил Медведев е втори в програмата на централния корт, която стартира в 18:00 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР