Ник Кирьос сподели, че в миналото е имал сериозен проблем

...
Ник Кирьос сподели, че в миналото е имал сериозен проблем
Коментари Харесай

Кирьос: Спечелих турнир в най-пиянския си период


Ник Кирьос показа, че в предишното е имал сериозен проблем с алкохола, само че връзката му с Костийн Хатци го е подтикнала да стартира да се отнася по-зряло както към тениса, по този начин и към живота си като цяло. Колоритният австралиец бе посетител в подкаста на Логан Пол „ Impaulsive “, където разяснява голям брой забавни тематики, като разкри кой съгласно него е най-великият тенисист в историята и дали счита, че играчите в Тура го ненавиждат.

„ Имаше интервал, в който пиех съвсем всеки ден. Преди 3-4 години пиех по пет или шест пъти седмично и продължавах да играя на най-високо равнище. Сега съзнавам, че това в действителност е доста нездравословно. Събуждах се след такава вечер и си давах сметка, че след няколко часа би трябвало да играя против Надал, Циципас или някой различен от топ тенисистите. Не може да се продължава за дълго по този метод. Не знам по какъв начин успявах “.

„ Спечелих шампионат, до момента в който правех това. Впоследствие беше доста занимателно, тъй като в медиите се говореше по какъв начин съм се стегнал и съм почнал да се отнасям съществено, а истината е, че тъкмо тогава бях най-зле. Сега обаче е друго и доста рядко пия. Преди няколко дни го направих, тъй като бях на сватбата на брат си и нямаше по какъв начин, само че като цяло няма никакво място за съпоставяне “ – описа първата ракета на Австралия.

„ Тенисът е сложен, тъй като губиш мачове съвсем всяка седмица и би трябвало да се научиш да живее с провалите. Дори играчите, които печелят купа в даден шампионат, доста постоянно губят мач идната седмица. Бих споделил, че аз се отнасям най-непрофесионално към тениса измежду всички играчи в Тура – не затоплям, нямам треньор. Опитвал съм по този метод, само че просто не е за мен. Процедирам по този метод откогато бях на 7 години “.

„ Имаше интервал, в който в действителност мразех тениса. След това обаче осъзнах какъв брой хора ми се възхищават и какъв брой положителни неща бих могъл да направя. Миналата година беше невероятна, защото играх край на Уимбълдън и реализирах неща, които ще бъдат запомнени. Въпреки това обаче не обичам да затоплям и към момента не го върша. В Топ 20 на света съм, само че все пак играя може би на 1/12 спрямо останалите “.

Кирьос насочи остри рецензии към разпоредбите на тениса и най-много това за ходенето до тоалетна по време на мачовете.

„ Преди няколко седмици на Australian Open не разрешиха на Анди Мъри да отиде до тоалетната, а оня мач продължи съвсем 6 часа. Приключиха в 4 ч. сутринта. Това предписание отнася доста рецензии. Според мен е неуместно, разпоредбите на тениса са толкоз тъпи. Затова постоянно диспутирам със съдиите. Аз съм водач по наложени санкции в Тура. Не знам за какво го споделям с такава горделивост, само че е по този начин “.

На въпросът кое е най-дребното нарушение, за което е бил глобяван, австралиецът отговори „ Има фрагменти с мен от един доста влиятелен шампионат, на който взех бутилката си с вода и се престорих, че мастурбирам. Глобиха ме с 15 хиляди $ за това “.

Кирьос бе запитан и какви са връзките му с останалите играчи в Тура. „ Имам доста другари в съблекалнята, защото не се вземам на съществено. Тенисът е откачен спорт, защото се къпем и храним дружно, приготвяме се един до различен преди мач и това е в действителност шантаво. Не сме длъжни да сме другари, само че въпреки всичко е необичайно. Тенисистите рядко приказваме неприятни неща за останалите играчи зад кулисите. Лично аз нямам нищо срещу това, само че просто не е нормална процедура. Близък съм с Томи Пол, той е доста готин “.

„ В Тура няма доста персони като мен. Много хора не ме харесват, само че когато желаят да пишат за тенис в обществените мрежи, постоянно разясняват Надал, Джокович или мен. Рядко е някой различен. Твърдят, че се възмущават от държанието ми, само че по-късно употребяват моето име, с цел да промотират шампионатите си и да продават билети “.

Финалистът от Уимбълдън, който е прочут като огромен почитател на баскетбола, съобщи, че съгласно него Леброн Джеймс е най-великият в историята, само че в това време не обича сравненията сред играчите и направи отпратка към тениса.

„ Според мен Леброн е най-великият, само че в това време не обичам сравненията, защото без Майкъл Джордан нямаше да има Коби Брайънт и Леброн Джеймс. Те имаха пред себе си велика персона, чийто достижения да преследват. Не ми харесват непрестанни съпоставения сред популярните спортисти, защото когато тези хора се отдръпват, осъзнаваме, че сме ги приемали за даденост и сме губили време в статистики, вместо да се любуваме на играта си. В тениса е същото. Джокович завоюва Australian Open и незабавно по-късно започнаха сравненията с Надал. Защо го вършим? “.

„ Роджър Федерер доста ми припомня на Майкъл Джордан, само че от статистическа позиция Новак Джокович е най-великият в тениса. Мисля, че Джордан би могъл да играе в NBA през днешния ден, до момента в който Сампрас и Макенроу да вземем за пример няма да имат никакъв късмет в актуалния тенис “.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: идната купа на Григор, филми и книги за тенис
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР