Ник Кирьос преживява своеобразен тенис ренесанс и е на път

...
Ник Кирьос преживява своеобразен тенис ренесанс и е на път
Коментари Харесай

Кирьос: Трудно ми е, защото родителите ми са болни, а аз съм далеч и срещам омраза

Ник Кирьос претърпява самобитен тенис подем и е на път да се трансформира в огромния първенец, който всички чакаха да стане. Австралиецът към този момент наподобява напълно отдаден на играта и неотдавна доближи до първия си " мейджър ", единствено че Новак Джокович го спря по пътя му съм спечелването на Уимбълдън.

Мнозина експерти мислеха, че това е просто следващото еднократно експлоадиране на канбереца, само че той ги опроверга и през предходната седмица завоюва купата във Вашингтон, а след това незабавно отпътува за Монреал, където започва присъединяване си с победа. Въпреки всички тези достижения, то някогашният номер 13 към момента има съществени свои критици, които осъждат държанието му на корта и го намират за нездравословен за имиджа на тениса, а Кирьос, наподобява, този път не е апатичен към този вид мнения към себе си, споделяйки следното пред Tennis Channel:

" Трудно ми е да бъда надалеч от вкъщи сега. Майка ми е в болница и даже нямаше сили да гледа финала ми на Уимбълдън. Баща ми също не е добре със здравето. Хората виждат единствено моите победи и загуби, като незабавно стартират да ме наскърбяват, в случай че счупя някоя ракета или не се държа уместно на корта. Срещам се всеки ден с сходна ненавист, тъй че просто почитателите би трябвало да се замислят за персоналния живот на играчите и през какво минават, с цел да се избегнат такива обстановки " - безапелационен е Ник.

Австралиецът също по този начин приказва за идния си суперсблъсък с Даниил Медведев и не спести суперлативи по адрес на сегашния лидер в ранглистата:

" Той е необикновен тенисист и е ужасно да го наблюдаваш по какъв начин играе. Изключително ексцентричен. Посреща толкоз обратно топката и в същото време е кадърен от сходна позиция да прави отигравания, които не сме виждали в никакъв случай. Даниил прави нещата по собствен личен метод и придава уникалност на нашия спорт. Харесвам играчи със личен почерк. Той се усеща удобно в личната си ложа.

Истината е, че бих предпочел да играя с 95 % от останалите играчи в жребия, а не с него. Неприятно е да го срещна толкоз рано и ще бъде в действителност тежко, но въпреки това, нямам самообладание за предизвикването. Ще се опитам да редуцирам оптимално точките, да поднасям добре и да диктувам темпото. Наясно съм по какъв начин Медведев ще връща съвсем всяка привидно невъзможна топка и би трябвало да си умря добре. Стиловете ни са доста разнообразни и този контрастност е причина за доста забавен мач " - приключи подгласникът от Уимбълдън.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР