Ник Кирьос няма да вземе участие в тазгодишното издание на

...
Ник Кирьос няма да вземе участие в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Кошмарът продължава: Кирьос се отказа от US Open и ще изпадне от топ 400

Ник Кирьос няма да вземе присъединяване в тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати. Новината бе оповестена в обществените мрежи, няколко часа откакто стана ясно, че австралиецът се е отказал и от Мастърса в Синсинати. Причината е травмата в лакътя, която продължава да основава проблеми на някогашния №13 от началото на годината. 

Припомняме, че до този миг през сезона Ник взе присъединяване само в конкуренцията в Щутгарт, където инкасира двусетово проваляне още на старта от Ийбинг Ву. По всяка възможност това ще остане и единственият шампионат през тази година за австралиеца, който години наред пропуща надпреварите в зала на европейска земя в края на сезона.

Отказването на Кирьос от US Open ще докара и до стремглав спад за него в международната класация, защото през предходната година той доближи до четвъртфиналната фаза, бивайки отхвърлен от Карен Хачанов в петсетова борба. Поради тази причина канберецът ще загуби 360 точки от своя актив, както и още 45 от Мастърса в Синсинати, което ще му коства несъмнено изпадане от първите 400 в международната ранглиста през септември. Въпреки това положителните вести са, че при завръщането си на корта австралиецът ще може да разчита на предпазен ранкинг като топ 20 тенисист.

Nick Kyrgios, a 2022 quarterfinalist, is out of this year`s US Open.

Hope to you see back on the court soon, Nick!
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР